Musikproduktion i Logic för unga 14-18 år SPORTLOV

Här får du steg för steg lära dig grunderna för att skriva och spela in musik i Logic Pro X, både med audio och midi. Vi går igenom de vanligaste effekterna med målet att våga prova annorlunda effekter för att du själv ska hitta din egen stil.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är mellan 14 och 18 år som är nyfiken på att börja skriva musik eller kanske precis har börjat och vill komma igång med grunderna i musikproduktion.

Mål

Efter avslutad kurs ska du kunna skriva en enklare låt med hjälp av både midi och ljudinspelning.

Förkunskaper och förutsättningar

Du bör ha god datorvana och grundläggande datorvana i Mac-miljö och givetvis ett stort intresse för musik och ljud. Det är ett plus att vara bekant med Logic eller liknande musikproduktionsprogram innan, men inget måste. Det är även en fördel att ha en egen dator att öva på mellan träffarna.

Kursinnehåll och upplägg

Vi går bland annat igenom hur Logic är uppbyggt och hur du på en massa olika sätt kan få ner dina musikaliska idéer och få ihop dem till en färdig låt. Vi jobbar mest praktiskt med övningar, men har även en del teori under kursen. Vi jobbar i små grupper på max 8 deltagare, där varje deltagare har tillgång till en egen Mac med Logic Pro X, hörlurar och MIDI-keyboard.

Kursplan

• Genomgång av hur Logic Pro X är uppbyggt.
  • Arrangeringsfönstret.
  • Ljudinspelning.
  • Effekter på ljudfiler.
  • Midiprogrammering.
  • Mixningsfönstret.
  • Genomgång av en av logics synthar.
  • Sampling av egna inspelade ljud med en av Logics sample-synthar.

Fortsättningsmöjligheter

Efter nybörjarkursen i Logic Pro X kan du gå vår fortsättningskurs, där du får lära dig professionella effekter och verktyg i programmet för att få din musik att låta ännu proffsigare. Du som är sångare kan med fördel även gå på våra låtskrivarkurser och workshops där du får hjälp med att utveckla ditt skrivande. Du som vill utveckla ditt musicerande väljer att fortsätta med någon av våra instrument- eller sångkurser. Vi erbjuder både gruppundervisning och individuell undervisning.

Tips!

Se vår intervju med Marcus Hammarström via länken Från Folkuniversitetet till Spotify här bredvid, under rubriken Röster från Folkuniversitetet.

Ellinor Sterner Bonander Ellinor Sterner Bonander är utbildad musiker, låtskrivare och musikproducent och älskar att förkovra sig i olika tekniska verktyg för att skapa musik. Läs mer om Ellinor Sterner Bonander

Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
24 feb 2020
Slutdatum
27 feb 2020
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
32 dagar
Må 13:00 - 16:00
Ti 13:00 - 16:00
On 13:00 - 16:00
To 13:00 - 16:00
(En studietimme är 45 minuter)
4 st
1 550 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners