Inspelningsteknik + inspelning i studio NYHET

Drömmer du om att spela in din egen musik? Du får lära dig hantverket bakom studio- och inspelningsteknik, utveckla dina musiktekniska kunskaper, mikrofonteknik, hur en studio fungerar och hur du bäst spelar in din eller andras musik. Dessutom får du vara en del av ett studiebesök i en fullt utrustad musikstudio och där på plats testa att spela in.

Förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som önskar kunskaper i hur en kan spela in musik. Det är fördelaktigt om du har tidigare musikerfarenhet, men det är inget krav. Kursen är grundläggande i inspelningsteknik, du behöver därför inga särskilda förkunskaper i detta.

Mål

Du ska kunna grundläggande inspelningsteknik och enklare produktion för att kunna spela in dina, eller andras, låtar efter kursen. Du ska kunna förstå hur man spelar in och mickar upp olika instrument. Du ska känna till hur en musikstudio fungerar och hur en bäst kan jobba i en studiomiljö.

Under kursen går vi igenom följande:

• Hur man kan micka upp olika akustiska instrument som exempelvis trumset, gitarr, piano och sång.
  • Studioteknik: hur en studio fungerar och är uppbyggd (med tillhörande studiebesök), olika tips för hur en kan bygga sin egna hemmastudio och hur en kan bäst kan utnyttja sin studiotid.
  • Grundläggande musiktekniklära som exempelvis hur vissa kablar, mikrofoner och signalkedjor fungerar.
  • Övningar i hur en kan lyssna efter och spela in det musiksound en önskar.

Kursupplägg inklusive besök i musikstudio

• Under första dagen ses vi för genomgång och övningar i inspelningsteknik på Folkuniversitetet i centrala Stockholm.
  • Under andra dagen gör vi ett studiebesök i en musikstudio i Sickla (nära Hammarby Sjöstad) där vi kommer testa att spela in ett eller ett par instrument. Du får mer information om detta studiebesök under första kursdagen.
  • Vi tar 45 minuters lunchpaus båda dagarna.

Utrustning

Datorer med möjlighet för inspelning finns på plats, men du är välkommen att ta med din egen dator om den innefattar programmet Garageband eller Logic Pro X. Ta gärna med eget ljudkort och egen mikrofon också, det är dock inget krav.

Fortsättningsmöjligheter

Vi rekommenderar dig som vill utveckla din musikproduktion att gå flera av våra musikkurser - däribland vår nybörjarkurs i Logic Pro X. Se aktuellt kursutbud här på hemsidan.

Tips!

Se vår intervju med Marcus Hammarström via länken "Från Folkuniversitetet till Spotify" här bredvid, under rubriken Röster från Folkuniversitetet.

Ellinor Sterner Bonander Ellinor Sterner Bonander är utbildad musiker, låtskrivare och musikproducent och älskar att förkovra sig i olika tekniska verktyg för att skapa musik. Läs mer om Ellinor Sterner Bonander

Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
14 mar 2020
Slutdatum
15 mar 2020
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
51 dagar
Lö 10:00 - 16:00
Sö 10:00 - 16:00
(En studietimme är 45 minuter)
2 st
2 650 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners