Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Akustisk gitarr 10-12 år - nybörjare

Akustisk gitarr 10-12 år - nybörjare

Det här är en gitarrkurs för dig mellan 10-12 år som vill lära dig spela bruksgitarr, det vill säga att du ska kunna spela enkla låtar och kompa dig själv eller andra. Vi spelar i liten grupp på max 6 deltagare. Ensemblespel varvas med individuell handledning. Välkommen att utveckla ditt gitarrspel hos oss!

Målgrupp och förkunskaper

Här lär du dig grunderna, inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig till dig som vill spela akustisk gitarr.

Mål

Målet med kursen är att du ska lära dig spela bruksgitarr, det vill säga att du ska kunna spela enkla låtar och kompa dig själv eller andra - och inte minst ha kul.

Innehåll

På nybörjarnivån arbetar vi med slagkomp, plockkomp, fingersättningar och så vidare. Du kommer att lära dig de vanligaste gitarrackorden. Vi kommer att arbeta med rytmer och du lär dig att läsa tabulatur. Vi spelar i liten grupp på max 6 deltagare.

På samtliga nivåer spelar vi låtar från olika genrer, till exempel pop, rock och visa. Prata gärna med din kursledare om du har speciella önskemål kring olika kursmoment.

Studiematerial och utrustning

Din kursledare tillhandahåller studiematerial i form av noter eller tabulatur. Du behöver ha egen gitarr under varje lektion och att öva på hemma. Spela gärna in lektionerna samt ta med anteckningsblock och penna för egna noteringar.

Val av gitarr

Vilken gitarr som passar för respektive elev är väldigt individuellt. Nylonsträngade gitarrer används oftast mer för klassisk gitarr, men du väljer själv om du vill använda stålsträngad eller nylonsträngad gitarr. Vänsterhänta bör utan tvekan börja med en vanlig gitarr eftersom det bara ställer till problem annars i framtiden, både i undervisning och om man behöver låna en gitarr av någon vid tillfälle och gitarren är strängad åt "fel håll".

Lov

Kursen har uppehåll vecka 9, 15 och 16.

Kursledare

Christoffer Hofer har studerat musik på gymnasiet, på högskoleförberedande linje samt på Musicians Institute. Han har spelat gitarr i över 12 år, jobbat som gitarrpedagog sedan 2016 och aktivt jobbat som livemusiker sedan 2010. Christoffer är också låtskrivare och producerar sin musik i Logic.

Kursledare

Christoffer Hofer

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
15 feb 2019
Slutdatum
10 maj 2019
Antal veckor
10 veckor
Tider
Fr 15:10 - 15:55
Studietimmar
10
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
10 st
Arr nr.
985288
Platser kvar
Ja
Pris
1 200 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners