Contemporary jazz/commercial jazz F2 16+

Contemporary jazz- Maria Jonsson v.36-42 Commercial jazz -Malin Styrke v.43-50.
Contemporary är en dansstil som exploderat i populäritet den senaste tiden, både i Amerika och i Europa. Det är en dansstil som influeras av och lånar element från både baletten, jazzen och den moderna dansen där den bland annat kombinerar balettens starka, kontrollerade arbete med den moderna dansens releaseteknik och golvarbete. På dessa klasser får du både möjlighet att utveckla ditt rörelseuttryck och din teknik, men också njuta av "flowet".Det är en stil som utmanar och utvecklar din smidighet, styrka och dynamik.
Commercial Jazz har sin grund i jazzdansen och innehåller precis som jazzen dynamik, styrka, smidighet och rytmik. Det som är speciellt för Commercial Jazz är att inspirationen kommer från nutida musikvideor, scenshower och andra kommersiella scenframträdanden.

Maria Jonsson
Malin Styrke

Malin Styrke
malin.styrke@folkuniversitetet.se