Jazzdans 11-12 år fortsättning

Barndans - Här får barnen utlopp för sin rörelse- och dansglädje.

Jazzens danskombinationer och stegsekvenser ger en bra och varierad träning. På jazzen tränar du både styrka och kondition. Jazzdans med inslag av showdans lägger även vikt vid presentation och framförande.

Mål
Att få eleven att känna dansglädje. Att öka deltagarens kropps- och rumsmedvetenhet i samspel med andra. Att ge eleven en grund i jazzdansens speciella stilform.

Kursinnehåll
Kursdeltagaren uppmuntras att genom teknikövningar och improvisationer använda sin kropp för att utvecklas i styrka, smidighet, kondition och koordination. Lektionen börjar på golvet. Man övar sig i att röra hela kroppen till rytmiska fraser. Man lär sig skilja på höger och vänster i förhållandet till rummet och i förhållandet till andra. Man går igenom rummets olika riktningar. Jazztekniken tränar och stärker kroppen, samtidigt som deltagaren får sammanfläta enkla jazzrörelser till längre kombinationer. Den inbegriper alltifrån den ursprungliga formen av jazzdans till show- och streetkulturen.

Kursupplägg
Undervisningen bygger på lärarledda lektioner med praktiska övningar.

Litteratur/material
Eget material

Våra lärare har undervisningsvana och får kontinuerlig fortbildning

Vem kan gå
Kursen vänder sig till barn 11-12 år med dansvana.

Utvecklingsmöjligheter
Jazzdans finns på olika nivåer.

Helena Johansson Dans Läs mer om Helena Johansson

Mats Karlsson
mats.karlsson@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Nyhemsplan 1, 31135 FALKENBERG
18 jan 2020
Slutdatum
2 maj 2020
Antal veckor
12 veckor
Lö 13:15 - 14:00
(En studietimme är 45 minuter)
12 st

New in Sweden?

Do you want to learn Swedish for free? Do you want to start working as soon as possible? Whether you moved to Sweden for asylum, work or a loved one, we will help improve your Swedish.

More about life in Swedish

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Ort
(Falkenberg, Halmstad, Helsingborg, Kalmar, Karlskrona, Kristianstad, Lund, Malmö eller Växjö)