Barndans 8-9 år fortsättning

Barndans för nybörjare - Här får barnen utlopp för sin rörelse- och dansglädje.

Under lekfulla former övar barnen musikalitet och improvisation, koordination och koncentration, styrka, balans och hållning.

Mål
Att genom lekar och improvisationer uppmuntra eleven att använda sin kropp för att utvecklas i styrka, smidighet, kondition.

Kursinnehåll
Lektionen börjar med en samling i ring. Man övar sig i att röra armar och ben till rytmiska fraser. Man lär sig skilja på höger och vänster i förhållandet till rummet och i förhållandet till andra. Man går igenom rummets olika riktningar. Enkla hoppsasteg och galoppsteg rakt fram och från sidan övas i ring och på diagonalen över golvet. Enkla stegkombinationer och formationer i rummet övas tillsammans med musik. Rytmiska övningar ger barnen en förbättrad taktkänsla.

Kursupplägg
Undervisningen utgår från barnens mognad och byggs på i takt med deras utveckling.

Litteratur/material
Från långdans till bugg, eget material

Våra lärare har undervisningsvana och får kontinuerlig fortbildning.

Vem kan gå kursen
Kursen vänder sig till barn i åldern 7-8 år.

Utvecklingsmöjligheter
Dans finns från 4 år och uppåt på flera olika nivåer.

Helena Johansson Dans Läs mer om Helena Johansson

Mats Karlsson
mats.karlsson@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Nyhemsplan 1, 31135 FALKENBERG
18 jan 2020
Slutdatum
2 maj 2020
Antal veckor
12 veckor
Lö 10:15 - 11:00
(En studietimme är 45 minuter)
12 st

New in Sweden?

Do you want to learn Swedish for free? Do you want to start working as soon as possible? Whether you moved to Sweden for asylum, work or a loved one, we will help improve your Swedish.

More about life in Swedish

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Ort
(Falkenberg, Halmstad, Helsingborg, Kalmar, Karlskrona, Kristianstad, Lund, Malmö eller Växjö)