Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Du är här:
Bild Organisationen

Organisation

Folkuniversitetet är ett studieförbund som tillkom på initiativ av lärare och studenter vid universiteten. Idag består Folkuniversitetet av fem fristående stiftelser med säte i Lund, Göteborg, Stockholm, Uppsala och Umeå. I vår årsöversikt kan du läsa om verksamheten, styrelsen och ekonomin.

Huvudmän för stiftelserna är universiteten och studentkårerna på nämnda orter samt Folkuniversitetsföreningen. En gemensam förbundsorganisation, med säte i Stockholm, är mottagare av och fördelar statsbidrag till folkbildningsverksamhet. Förbundet förenar stiftelserna på riksplanet och är en plattform för samarbete och utveckling.

Folkuniversitetet - organisation

 • Folkuniversitetet, Region Öst

  Folkuniversitetet Region Öst bedriver folkbildning och vuxenutbildning i 55 kommuner i Stockholms, Södermanlands, Östergötlands, Jönköpings och Gotlands län. Regionens juridiska namn är "Folkuniversitetet, Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet".

 • Folkuniversitetet, Region Väst

  Folkuniversitetet Region Väst bedriver folkbildning och vuxenutbildning i 48 kommuner i Västra Götalands, Värmlands samt delar av Hallands län. Regionens juridiska namn är "Folkuniversitetet, Stiftelsen Kursverksamheten vid Göteborgs universitet".

 • Folkuniversitetet, Region Syd

  Folkuniversitetet Region Syd bedriver folkbildning och vuxenutbildning i 60 kommuner i Skånes, Kronobergs, Kalmars, Blekinges och Hallands län. Regionens juridiska namn är "Folkuniversitetet, Stiftelsen Kursverksamheten vid Lunds universitet".

 • Folkuniversitetet, Region Mitt

  Folkuniversitetet Region Mitt bedriver folkbildning och vuxenutbildning i 40 kommuner i Uppsala, Västmanland, Örebro, Dalarna och Gävleborgs län. Regionens juridiska namn är "Folkuniversitetet, Stiftelsen Kursverksamheten vid Uppsala universitet".

 • Folkuniversitetet, Region Norr

  Folkuniversitetet Region Norr bedriver folkbildning och vuxenutbildning i 26 kommuner i Västerbottens, Norrbottens, Västernorrlands och Jämtlands län. Regionens juridiska namn är "Folkuniversitetet, Stiftelsen Kursverksamheten vid Umeå universitet".

 • Förbundskansliet

  Förbundskansliet samordnar Folkuniversitetets gemensamma utvecklingsarbete och arbetar med kommunikation, omvärldsbevakning och folkbildningens regelverk.

 • Organisationsnummer

  Stiftelsernas och förbundskansliets organisationsnummer.

 • Serviceaktiebolaget FSAB

  Folkuniversitetets Serviceaktiebolag (FSAB) är ett av Folkuniversitetet helägt dotterbolag med uppgift att svara för drift och kontinuerlig utveckling av IT-stödet inom Folkuniversitetet. 

Om Folkuniversitetet

Toggle module
Toggle module
Poddradio om folkbildning
Toggle module
Följ oss på Twitter

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer