Gotlands Dansutbildning - Gotlands Dansutbildning

Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Gotlands Dansutbildning

Gotlands Dansutbildning

En dansutbildning med yrkesfokus!

Gotlands Dansutbildning är en konstnärlig dansutbildning i världsklass. Under ledning av några av Sveriges främsta pedagoger och dansare får de studerande utforska sitt eget koreografiska språk såväl som dansteknik och musikalitet.

Under välfyllda dagar studeras modern dans, balett, jazz, improvisation, komposition, rytmik, anatomi, yoga och fys. Du tränas i flera olika moderna tekniker, kroppskännedom och vidhållande terminologi. Med enskild coachning och personliga hemuppgifter ges varje studerande möjlighet att nå sin fulla potential.

Utbildningen kan förbereda för vidare studier såväl som att vara en bred bas för ett yrkesliv inom dans och konstnärligt skapande. Tidigare studerande har bland annat gått vidare till yrkesutbildningar runt om i Europa, startat egna danskompanier och jobbat som pedagoger och koreografer.

Gotlands Dansutbildning är en utbildning för studerande som vill utmanas och utvecklas till bättre dansare och konstnärer. 

Gotlands Dansutbildning är en ettårig Konst- och Kulturutbildning och ger rätt till studiestöd från CSN. Nyhet! Du kan nu söka studiemedel från CSN från det år du fyller 18.

Folkuniversitetet Visby
info.visby@folkuniverstetet.se
0498-65 50 50

Konstnärlig ledare
Prof. Susanne Jaresand
0709-225 227

Nyhet!

Toggle module

Från och med hösten 2016 flyttar Gotlands Dansutbildning till Balettakademien i Stockholm och byter namn till Yrkesförberedande dansutbildning. 

Film

Toggle module