Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Diplomerad projektledare

Diplomerad projektledare

En diplomutbildning som är internationellt gångbar och för dig som självständigt ska leda projekt från initierings- och planeringsfasen, under genomförandet och till avslutningen.

Som projektledare ansvarar du för att initiera, planera, genomföra och avsluta projekt. Du ska övervaka och säkerställa att projektet följer planen och når de definierade målen. Du bemannar också projektet och säkerställer att ditt projektteam får de förutsättningar och det stöd som behövs.

Folkuniversitetet genomför utbildningen i samarbete med LC2 och utbildningen motsvarar dagens krav på kompetens för projektledare enligt internationell standard.

Målgrupp
Utbildningen vänder sig till dig som idag är projektledare, arbetar i projekt eller till dig som är intresserad av projektarbete.

Mål
Målet med utbildningen är att ge dig de kunskaper som krävs för att arbeta som projektledare. Efter diplomeringen kan du självständigt leda egna projekt – från initierings- och planeringsfasen, under genomförandet och till avslutningen.

Innehåll:

  Projektledningens grunder
  Initiering och planering av projekt
  Genomförande och avslutning av projekt
  Projektledarskap
  Projektledaren och gruppen
  Projektledning och kommunikation
  Projektledaren som förändringsledare

Komplett kursbeskrivning

Arbetssätt
Utbildningen består av ett antal moduler och genomförande av ett projektarbete. Undervisningen omfattar både teoretiska genomgångar, ett praktiskt arbete samt självstudier. Utbildningen innehåller också distanspedagogik (e-learning), vilket gör den flexibel och anpassad efter deltagarnas behov. Slutligen ingår även en projektsimulering där du får prova på att genomföra ett projekt.
Utbildningen genomförs under 4 månader och består av 4 sammankomster á 2 heldagar samt en distansutbildning motsvarande ca 16-20 timmars eget arbete med hjälp av en distanscoach.

För att bli diplomerad krävs minst 75 % närvaro samt genomförande av ett projektarbete med godkänt resultat.

Kursdagar:
Utbildningen genomförs under 4 månader och består av 4 sammankomster á 2 heldagar samt en distansutbildning motsvarande ca 16-20 timmars eget arbete med hjälp av en distanscoach

 • Tillfälle 1: to-fr 5-6 oktober
 • Tillfälle 2: to-fr 2-3 november
 • Tillfälle 3: må-ti 18-19 december
 • Tillfälle 4: må-ti 15-16 januari
 • Tid: kl. 9:00-17:30

Sista anmälningsdag:
1 september 2017

Certifiering
Att certifiera sig till projektledare enligt en världskänd branschstandard erbjuder många möjligheter som projektledare. Vi erbjuder (mot extra kostnad) stöd och handledning för de deltagare som önskar certifiera sig till projektledare enligt IPMA. Under terminen kommer deltagarna erbjudas stöd individuellt eller i grupp för att ta sig igenom de olika stegen mot att bli certifierad projektledare enligt IPMA.

Länkar

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Bokning

Plats
Norra Allégatan 6, 40317 GÖTEBORG
Kursstart
5 okt 2017
Slutdatum
16 jan 2018
Antal veckor
16 veckor
Tid kvar till startdatum:
49 dagar
Studietimmar
90
Tillfällen
8 st
Arr nr.
868201
Platser kvar
Ja
Pris
36 875 kr

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!

Våra tolkutbildningar

Till utbildningarna

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser