350 år av astronomi

Varmt välkomna till en heldag om astronomi och på Tycho Brahe-museet på Ven!

Rymden och stjärnorna har alltid fascinerat människan och observerats av forskare och amatörer i tusentals år. Men modern astronomi har nått långt bortom beräknandet av stjärnornas rörelser på himlavalvet.

Vi får vi besök av Peter Linde från Astronomiska Sällskapet Tycho Brahe som berättar om den spännande jakten på liv i universum. Det blir även två guidade visningar av Tycho Brahe-museet . Vi får möjlighet att förevisa ett teleskop innan Peter Lindes föreläsning. Håller tummarna för gynnsamt väder!

Programpunkter och tider:
11.30-13.00 Solobservationer med teleskop
12:00-12:30 Tycho & Astronomin temavisning av Tycho Brahe-museet
13:15-14:15 Jakten på liv i Universum föreläsning av Peter Linde
14:30-15 Tycho & Astronomin temavisning av Tycho Brahe-museet

Biljetter kan köpas på plats på museet och kostar då 80 kr för deltagande på föreläsningar mellan klockan 12-16.

Hela dagen är gratis för barn under 16 år.

OBS! Den planerade programpunkten med Katherine Freese, som är en av världens främsta forskare inom kosmologi och partikelfysik, är INSTÄLLD på grund av en oförutsedd händelse.

Dagen är en del av serien 350 år av forskning som uppmärksammar Lunds universitetets 350-årsjubileum. OBS! DATUMET HAR ÄNDRATS. I jubileumskatalogen står det att evenemanget ska äga rum 18 november. Detta har ersatts av den 23 september.

23 sep 2017
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
0 dagar
Lö 11:00 - 16:00
1 st

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

På gång!

Franska, spanska eller kanske arabiska? Nu finns höstens kursutbud ute på webben. Klicka på texten i bildspelet för att komma till aktuellt utbud. Vi uppdaterar kontinuerligt utbudet av våra kurser.