Sök kurser och utbildningar

Toggle course search

Att skriva fantasy och science fiction

- för dig som vill skapa nya världar.
Denna kurs handlar om att ge sitt skrivande fritt utlopp i fantasins domäner.

Att öva olika moment i genrens hantverksmässiga och konstnärliga grunder.

Målgrupp
Du ssom vill utveckla ditt skrivande inom fantasy, science fiction och liknande genrer - till exempel magisk realism, steampunk eller något som är ditt alldeles eget.

Innehåll
Att skriva fantasy och science fiction är skapa nya världar och egna regler. Det här är en kurs för dig som gillar att skriva fantasy eller sf och vill utveckla ditt hantverk. Kursen syftar till att visa på de många möjligheter som finns och ge den inspiration och de verktyg du behöver för att hitta din unika röst.

Arbetsformer
Vi kommer att ha textsamtal i grupp som främsta verktyg. Det innebär att deltagarna läser och ger respons på varandras texter. Du övar upp din förmåga att analysera text samtidigt som du får direkt feedback på din egen text. Inlämning och läsning av texter kommer att ske inför varje möte.
En del av lektionstiden kommer också ägnas åt samtal om de utmaningar en sf- eller fantasyförfattare möter på vägen, som att göra framtidsexperiment, bygga en levande värld eller skapa främmande varelser. Du får även göra skrivövningar och hemuppgifter med anknytningar till ämnet.

Studiematerial/litteraturI huvudsak deltagarnas egna texter, samt textexempel som tillhandahålls av kursledaren.

Kursfakta
Max tolv deltagare. Inga krav på arbetsprov eller förkunskaper. Däremot måste du vara beredd att lägga ned tid på hemarbete.
Den här kursen erbjuds också som distanskurs.

Karin Tidbeck

Skrivarakademin

Kontaktinformation:

Andrea Lindberg

andrea.lindberg@folkuniversitetet.se

Det verkar som att något blev fel.

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Bokning

Toggle module
Plats: Friisgatan 15, 21421 MALMÖ
Startdatum: 16 okt 2014
Slutdatum: 27 nov 2014
Antal veckor: 7
Tid: To 17:30-20:30
Studietimmar: 24
Sammankomster: 6
Arrangemangsnr: 215012
Platser kvar: Ja
Pris: 2500kr

Toggle module

Mazetti Folkuniversitetet Estet

Friisgatan 15, 21421 MALMÖ

© 2014 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer