Om Folkuniversitetet
In English
Logga in
Sparade kurser (  )

Diplomerad Webmaster

Diplomerad Webmaster är en bred utbildning för dig som vill lära dig skapa och administrera en dynamisk webbplats. Utbildningen ger även grundläggande kunskaper om redigeringsprogram och färdigheter i att använda dessa. Teori och praktik varvas i utbildningen, vilket är stimulerande och underlättar inlärningen.

Förkunskaper
För att kunna tillgodogöra dig utbildningen bör du ha god datorvana, du behöver däremot inga förkunskaper i de aktuella programmen. Se nedan under rubrik "För dig som är MacIntosh-användare".

Innehåll
Under utbildningen går vi igenom webbplatsens terminologi, webbverktyg och webbtjänster, exempelvis webbläsare, webbhotell, webbserver, domän och sökmotorer. Vi diskuterar användarvänlighet, tekniktrender samt tittar närmare på hur man arbetar med grafik och bildhantering. I utbildningen ingår även ett projektarbete där alla får i uppgift att bygga en webbplats åt ett fiktivt dataföretag. Ett godkänt projektarbete är en förutsättning för att bli diplomerad.

 • HTML (Hypertext Markup Language)
 • Introduktion till HTML5
 • Adobe Dreamweaver
 • Stilmallar CSS - Cascading Style Sheets.
 • Stilmallar i Dreamweaver
 • Webbhotell och Domännamn
 • FTP (File Transfer Protocol)
 • Introduktion till innehållshanteringssystem/publiceringsverktyg
 • Grunderna i Joomla CMS (Content Management System)
 • Joomla Mallar (Templates med Artisteer)
 • Grafik och illustrationer med MS PowerPoint 2010
 • Bildhantering med Adobe Photoshop
 • Introduktion till JavaScript
 • HTML-Formulär, Formulärvalidering och Google Forms

Kursledare och kompetens/erfarenhet
Mahmud Al Hakim är utbildad Systemerare från Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm och har läst en pedagogisk utbildning på Lärarhögskolan i Stockholm. Han har en Magisterexamen i Tillämpad Informationsteknik och skrivit en uppsats om "Mobile Ajax" på Swedish Institute of Computer Science (SICS). Mahmud arbetar som datakonsult sedan 2002 och jobbar i nätverk med datakonsulter, programmerare, webdesigners, fotografer, beroende på vad projektet kräver. Gå in på www.dynamicos.se så får ni veta mer om Mahmud.

Gruppstorlek
Antalet deltagare är begränsat till 15 personer.

Undervisningsform
Lärarledd undervisning. Teoretiska genomgångar varvas med många tillfällen till praktiska övningar. Du bör också avsätta tid för hemarbete, ca 5 timmar per vecka eller 1-2 timmar per dag. Lov 3/4 (påsk), 1/5 (första maj), 15/5 (Kristi himmelsfärdsdag) Sommarlov vecka 24-31 och höstlov vecka 44.

Litteratur och material
Kurskompendium, två böcker, USB-minne och ett års webbhotell säljs separat för totalt 1000 kr per deltagare direkt av läraren. OBS! Kurslitteraturen är obligatorisk och betalas kontant vid första tillfället.

För dig som är Macintosh användare:
Våra data/IT- kurser ges i datorsalar där operativsystemet är Windows. Det mesta i de programvaror kursen omfattar ser likadant ut som i Macintoschmiljö. Men du behöver ha grundläggande PC-kunskaper och kunna navigera obehindrat i Windowsmiljö

Mahmud Al Hakim

Kursledare

Kontaktinformation:

Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Stäng

om du vill att vi ska ringa dig

Vi har mottagit din förfrågan och hör av oss så fort som möjligt till dig

Det verkar som att något blev fel.

Bokning

Plats: Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Startdatum: 13 feb 2015
Slutdatum: 11 dec 2015
Tid kvar till startdatum: 78 dagar
Antal veckor: 32
Tid: Fr 16:00-19:15
Studietimmar: 128
Sammankomster: 32
Arrangemangsnr: 155505
Platser kvar: Ja

Karta

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM

RELATERAD INFORMATION

 • En studietimme är 45 minuter.
 • Många av våra kurser går att delbetala utan extra kostnad. Meddela oss när du bokar din kurs eller ring kundtjänst på 08-789 42 00.
 • Folkuniversitetet är ett studieförbund där verksamheten är fri och öppen för alla från 13 år. På vissa av våra kurser - till exempel silversmide - har vi dock en högre åldersgräns av säkerhetsskäl. Merparten av våra deltagare på de flesta kurser är dock vuxna. Är du osäker över om kursen passar dig eller ditt barn - tveka inte att kontakta oss för rådgivning.

Här hittar du kurser för barn och ungdomar

Utbildningslinjer och diplomutbildningar

Rabatt på kurslitteratur

Adlibris

Bokus

Studium International Bookshop

Event och teambuilding!

Inspirerande event och teambuilding.

Vill du göra något annorlunda på möhippan, kickoffen eller varför inte på släktträffen? Ta med dig dina kollegor, dina kunder eller ditt kompisgäng och gör något kul hos oss!

Mer om våra events

© 2014 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.
Om webbplatsen Organisationsnummer