Skriva och skapa egna låtar distans

Vill du lära dig skriva låtar? Kom igång med låtskrivarkursen online och upptäck låtskrivaren i dig.

Intresseanmälan

Obs! Anmälan är inte bindande till denna kursbokning. När vi fått ihop tillräckligt med deltagare hör vi av oss och föreslår ett startdatum.

För att göra en intresseanmälan använder du bokningsformuläret.

Kursinnehåll

På den här distanskursen lär du dig grunderna i låtskrivande, övningar och tekniker för att hitta in i din kreativitet. Du bygger upp ditt självförtroende som låtskrivare och går från idé till färdig låt.

Kursupplägg

Kursen består av tre moduler:
  • Del 1. "Vad är en låt?" ger dig en grund att stå på inför ditt egna låtskrivande och består av fem kapitel med en uppgift för varje.
  • I del 2. "Övningar och tekniker" får du prova tio olika skriv- och musikövningar som sätter fart på din kreativitet och ditt skapande.
  • I del 3. "Skapa din låt" ligger fokuset på att skapa din låt och du får ytterligare övningar, tekniker och tips liksom vägledande Skypemöte för att bolla dina låtidéer.

Målgrupp

Den här kursen passar nybörjaren och den som nyligen börjat skriva låtar. Det är inget krav att spela något instrument, då det finns många musikprogram med förprogrammerade instrument att använda.

Material

Du behöver dator eller surfplatta/smartphone med internetuppkoppling. Anteckningsblock eller dator/surfplatta/smartphone där du kan skriva ner övningar och låtidéer. Smartphone med ljudinspelningsfunktion (röstmemo) eller ladda ner programmet Audacity gratis till din dator, för att spela in dina låtidéer.

Kursverksamheten i Malmö
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Ej fastställt
Antal veckor
15 veckor
Tid kvar till startdatum:
105 dagar
(En studietimme är 45 minuter)
15 st
2 245 kr

Behöver du hjälp?

Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt kurs eller nivå.
E-post: kurser.syd@folkuniversitetet.se

Hitta din kursnivå

A1 Jag kan förstå och använda mycket enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

A2 Jag kan förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva mig, min familj och mitt arbete.

B1 Jag kan oförberedd delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara mina åsikter.

B2 Jag förstår huvuddragen i komplexa texter och kan nästan obehindrat samtala detaljerat om olika ämnen.

C1 Jag kan läsa krävande texter med underförstått innehåll, prata utan att leta efter ord och använda språket effektivt för olika ändamål.

C2 Jag kan höra, läsa och prata språket så gott som flytande, referera fakta och argument och använda stilvariationer.

Utförligare beskrivning