Arbetsprov Yrkeshögskoleutbildningen Bilddesigner

Välkommen att söka till Yrkeshögskoleutbildningen Bilddesigner på Fotoskolan STHLM. Här kan du läsa mer om de arbetsprov du ska skicka med din ansökan för 2024.

Dina arbetsprover är obligatoriska för att din ansökan ska vara komplett. Arbetena nedan påminner om uppgifter du kan få göra under första terminen på utbildningen. Att verka i yrket Bilddesigner handlar om att kunna analysera bilden för att nå kundens mål.

Samtliga arbetsprov ska lämnas in för att din ansökan ska vara komplett och ha chansen att gå vidare till våra urvalsdagar vilka slutligen ska leda till en plats på Fotoskolan STHLM:s utbildning Bilddesigner.

Läs igenom uppgifterna och instruktionerna noga innan du tar dig an arbetsproven. För att det ska vara lika för alla svarar vi inte på några frågor kring arbetsproven. De ska vara en tolkning utifrån var och en.

Vi ser fram emot att ta del av dina arbeten. Lycka till!

Arbetsprov 1: 3 st. egna projekt

Uppgift: Bifoga tre projekt, som du gjort själv, vilka visar på din kreativitet idag och var den fått ta plats tidigare. Du ska också bifoga en beskrivande text om projektets uppkomst och var kreativiteten kom fram.

Det ska vara fotografi (ej Ai), film, konst, grafisk design eller annat du arbetat med, som du vill visa upp och som du tror har relevans för yrkesrollen Bilddesigner.

Inlämning: Lämna in det du vill visa upp som tre separata filer. Lämna utöver det in en text som beskriver de tre inlämningarna, om du inte har möjlighet att lägga in text direkt i filerna. Varje fil får max vara 24mb.

Namnge filen "Egna projekt" + ditt namn.

Arbetsprov 2: Praktisk uppgift

Uppgift: Ladda ner bilderna.
Titta på bilderna och fundera över vad du ser. Vad är viktigast i bilderna och hur ser de ut ihop? Finns det färger som sticker ut eller skiljer de sig i kontrasten eller ljusheten Vilka detaljer i bilderna stör du dig på och vilka tillför bildens helhet?

Redigera en kopia av dem så långt du kan med valfritt program eller app och gör dem så att de passar ihop som en serie.

  • Skapa ett dokument där du lägger in originalbilden bredvid din behandlade bild och beskriv nedanför om och vad du hade velat göra mer med bilden.
  • Beskriv även vilken produkt i bilden som du tror är viktigast och är den som ska säljas.
  • Lägg in resterande bilder på samma sätt i dokumentet.
  • Avsluta dokumentet med att beskriva vem/vilket företag du tror skulle kunna använda de här bilderna i sin marknadsföring. Var tror du att bilderna skulle kunna visas, som en kampanj, i en tidning, som affisch i en busskur, online, Instagram reels etc.

Inlämning

Spara ner dokumentet i pdf-format. Filen får max vara max 25mb.

Namnge filen "Praktisk uppgift" + ditt namn.

Bedömning 

Vi tittar på hur väl du följer och förstår en instruktion.

Lycka till!