Ansökan

Vad roligt att du är intresserad av yrkeshögskoleutbildningen Bilddesigner. Ansökan till hösten 2023 är stängd.

Varmt välkommen att göra en intresseanmälan så kontaktar vi dig när det är dags att söka till nästa utbildningsomgång.

Lämna en intresseanmälan

Så här söker du:

 • Du registrerar ett eget konto på YH-antagning.se 
 • För att kunna söka till utbildningen behöver du uppfylla både behörighet för studier vid yrkeshögskolan samt Särskild behörighet för yrkeshögskoleutbildningen Bilddesigner. Läs mer om våra behörighetskrav här.
 • I ansökningssystemet lämnar du in din ansökan med alla betygshandlingar, intyg, arbetsprover och andra bilagor.
 • De handlingar som du bifogar till ansökan kan vara skannande eller avfotograferade med kamera eller mobiltelefon. Kolla att dina foton är skarpa och fullt läsbara. Använd bara filformaten JPG/PDF när du lämnar in dina ansökningshandlingar.
 • Utöver grundläggande behörighet ska du också göra  arbetsprov enligt separat beskrivning. Läs mer om arbetsprovet här. 
 • Alla ansökningshandlingar och bilagor ska vara oss tillhanda senast den 4 maj 2023.
 • Ett antal sökande går vidare till provdagar den 22-23 maj 2023. Provdagarna kommer att ske på distans via Zoom. För att gå vidare i urvalet är det obligatorisk närvaro vid provdagarna, totalt två arbetsdagar.

Om du är i pågående gymnasieutbildning eller andra behörighetsgivande studier måste du styrka detta med ett studieintyg. Studieintyget ska vara utfärdat och signerat av skolan.

Intyget ska vara oss tillhanda senast den 4 maj, via yh-antagning.se. Senaste kompletteringsdatum för behörighetsgivande betyg är 18 juni 2023.

Vad händer när du lämnat in din ansökan?

 1. Först kontrollerar vi att du har den behörighet som utbildningen kräver.
 2. Med utgångspunkt från inlämnade arbetsprover gör vi sedan ett urval av alla behöriga sökande.
 3. Omkring 45 sökande kallas till provdagar i Stockholm den 22-23 maj 2023.
 4. På provdagarna genomförs intervjuer och arbetsprover. Provdagarna är en del av antagningsprocessen och är obligatoriska för att du ska kunna bli antagen.
 5. Efter provdagarna antar utbildningens ledningsgrupp 20 sökande till utbildningen och en reservlista upprättas.
 6. Efter att du tackat ja till din plats är du antagen till utbildningen och vi ser fram emot att träffa dig i augusti 2023.

Särskilt pedagogiskt stöd

Myndigheten för yrkeshögskolan kan bevilja ekonomiskt stöd till utbildningsanordnaren för pedagogiska insatser för dig med funktionsnedsättning, så kallat särskilt pedagogiskt stöd.