Projekt

Här samlar vi arbeten gjorda av våra studerande på YH-utbildningarna Visuell Kommunikatör Fotograf och Bildbehandlare.

Magasinet It's In The Details, nummer 3

VT22

En tidning från Fotoskolan STHLM.

Bild Jeanerica, av Federica Poian på Fotoskolan STHLM

Foto: Federica Poian

Bläddra i tidningen 

Examensutställningen Visual Affects

HT21

Av de studerande på yrkeshögskoleutbildningen Visuell kommunikatör Fotograf/VKF19.

Bild från examensutställningen Visual Affects, Fotoskolan STHLM

Se utställningen här!

Examensutställningen Versatile Imagery

HT21

Av de studerande på yrkeshögskoleutbildningen Bildbehandlare/YHB19.

Bild från Bildbehandlarnas examensutställning på Fotoskolan STHLM ht21

Se utställningen här!

 

Magasinet It's In The Details, nummer 2

VT21

En tidning från Fotoskolan STHLM.

Omslagsbild till Fotoskolan STHLMs tidning vt 2021.

Foto: Linda Ydemar

Bläddra i tidningen


Wacomtävlingen 2020

HT20

Yrkeshögskoleutbildningen Bildbehandlares avgångsklass genomför varje år Wacom-tävlingen. Med hjälp av stockbilder, egna bilder, inspiration och kreativitet skapar de en helt ny bild. I den nya bilden ska även en given bild infogas. I år var det en bild på ett förstoringsglas. Här ser du resultatet! Vinnare av Wacom-tävlingen 2020 är Maria Ulmefors.

Bild från Wacom-tävlingen på Fotoskolan STHLM 2020. Vinnarbild av Maria Ulmefors.

Bildskapare: Maria Ulmefors.

Till albumet

Magasinet It's In The Details

VT20

En tidning från Fotoskolan STHLM.

Bild från Fotoskolan STHLMs magasin vt20.

Foto: Jessica Skogsberg

Bläddra i tidningen

Att fotografera mat

HT19

En tydlig ambition hos Fotoskolan STHLM är att ge de studerande erfarenhet av hur fotografisk och rörlig bild skapas för olika kunder med varierande behov.
I arbetet med Di Luca & Di Luca-produkter var uppgiften att skapa visuellt intressant marknadsföringsmaterial med fokus på olivolja. Uppgiften fokuserade på att utveckla de studerandes kunskaper inom mer traditionella fotoområden som ljussättning och kamerateknik, men också på att träna upp de studerandes förmåga att analysera kundens behov och arbeta utifrån Di Luca & Di Lucas direktiv.

Fotoskolan STHLM åt DiLuca & DiLuca.

Foto och bildbehandling: Emi Svedberg, Rebecca Lindblad, Petra Book
och Matilda Lahall

Till albumet

Wacomtävlingen 2019

HT19

Yrkeshögskoleutbildningen Bildbehandlares avgångsklass genomför varje år Wacom-tävlingen. Det hela går ut på att med hjälp av stockbilder, egna bilder, inspiration och kreativitet skapa en ny bild. Dessutom ska det i bilden infogas en given bild - i år en bild på en slags telefonlur. Resultatet blir tjugo stycken fantastiska bildmontage. Vinnare av Wacom-tävlingen 2019 är Elin Jonsson.

Bildskapare Elin Jonsson, The Nutty Circus.

Bildskapare: Elin Jonsson

Till albumet

Modern Vikings

HT19

Modern Vikings är ett gemensamt projekt mellan Fotoskolan STHLM och Sigtuna museum. Syftet med projektet var att ge de studerande större erfarenhet av att med avancerad fotografisk teknik, utvald rekvisita och genomtänkt modellval skapa intressanta bildlösningar på ett givet tema. PhaseOne kamera och Profotos studioblixtar är exempel på utrustning som använts i projektet.

Upplägget för uppgiften var att skapa porträtt av en modern viking utifrån en av artefakterna från Sigtuna museum. Porträtten förväntades utmana den stereotypa och konstruerade bilden av vikingen som en skäggig man iklädd en hjälm med horn. Istället skulle de gestalta sin egen bild av en modern viking. Det vill säga en person som i sitt dagliga liv i Sverige, eller under sina resor utanför Sveriges gränser, har nyfikenheten och modet att testa sina gränser och exponera sig för nya intryck, nya kulturer och är öppen för intressanta och utvecklande möten.

Till albumet

Modern vikings, projekt Fotoskolan STHLM. Foto och bildbehandling: Louise Zetterström och Emi Svedberg.

Foto och bildbehandling: Louise Zetterström och Emi Svedberg

Tolka forskning på åldrande

HT19

YH-utbildningen Visuell Kommunikatör Fotograf VKF19 har under hösten 2019 deltagit i det samarbetsprojekt som Fotoskolan STHLM och Karolinska Institutet/Aging Research Center bedriver. Syftet har varit att i bild tolka den forskning som bedrivs vid KI/ARC.

Klicka på länken för att se ett litet urval av bilder från projektet som omfattar drygt 300 bilder. Nedan finner du även en film som våra studenter Leilani Nordin och Wahab Akman gjort om projektet.

Film: Leilani Nordin och Wahab Akman


It's in the Details

HT19

It's in the Details är en utställning om bildbehandling av fotografier, från obehandlad bild till slutprodukt. På utställningen presenterar avgångsklassen från Fotoskolan STHLMs bildbehandlarutbildning 2019, en bredd av retuscherade bilder. Utifrån visioner och obearbetade bilder visar nitton bildbehandlare upp smakprov på slutresultat och diskuterar arbetsprocessen.

Utställningsproducent: Mikael Cronwall
Huvudlärare: Julia Hallengren
Formgivning av utställning: Jonas Frank

Omslag till utställningen It's in the details

Bläddra i utställningskatalogen

 

Illustrera en dansstil

HT19

I samarbete med Balettakademien har Fotoskolans studerande i årskurs 2 på YH-utbildningen Visuell Kommunikatör Fotograf gjort korta dansfilmer. Tillsammans med Balettakademiens lärare har varje studerande producerat varsin film, 17 stycken totalt. Eleverna tilldelades varsin lärare från Balettakademiens kursverksamhet som de filmat och sedan klippt ihop till en 30-40 sekunder lång film. Filmerna förväntades inte vara informativa utan skulle snarare likna musikvideos, där de studerande fritt fick tolka den dans de arbetade med. Detta gjorde de genom att själva välja inspelningsplats, variera sin klippning i filmen, tänka på hur de satte ljus med mera.

De färdiga filmerna är fria för Balettakademien att använda i sin marknadsföring av kursverksamheten.

Elevarbete av Julius Bohlin
Foto: Julius Bohlin

LIA Barcelona

VT19

Fotoskolan STHLM har under ett antal år haft Lärande i arbete (LIA), i Barcelona för samtliga studerande i båda utbildningarna. Under perioden i Barcelona arbetar de studerande för lokala företag inom mode, inredning, mat och aktiviteter. För dessa producerar de studerande visuellt material och lär sig om yrkesområdet utifrån ett internationellt perspektiv. Projektet genomförs med stöd av Erasmus+. Ett projekt som gett ett flertal studerande möjlighet och intresse att även göra sin längre halvårslånga LIA i utlandet.

Till albumet

Fotoskolan STHLM LIA Barcelona

Foto: Johanna Nordqvist och Marc Scharnberg
Bildbehandling: Anna Jansson och Joakim Rosberg