Musikalutbildning, 1 år

Ser du dig själv som en av framtidens artister på musikalscenen? Då är vår ettåriga Musikalutbildning något för dig. Här fokuserar vi både på sång, dans och gestaltning för att hitta din egen röst och ditt eget unika scenuttryck.

Kvinna som dansar.

Förlängd ansökningstid till 30 april!

Ansök här!

Som musikalartist krävs flera komponenter från den konstnärliga repertoaren; sång, teater och dans. Vi erbjuder en utbildning som gör dig trygg i att förmedla berättelser som berör och känns trovärdiga på scen utifrån samtliga perspektiv. En fulländad ensemble på en teater kräver en stark gruppdynamik där alla tar ansvar och känner tillit. Under utbildningen läggs därför stor vikt vid gruppens gemensamma arbete efter varje studerandes individuella förutsättningar. 

Du följer ett fast schema med 18 lärarledda timmar per vecka.

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN och hålls i våra lokaler på Birger Jarlsgatan, centralt i Stockholm.

Vi erbjuder: 

  • Professionella och kompetenta lärare med lång och gedigen erfarenhet, från både Sverige och internationellt. 
  • Undervisning i sång och sångteknik för att på ett naturligt och äkta sätt framhäva din rollkaraktärs personlighet i alla situationer.
  • Teaterarbete som ger dig möjlighet att utforska din karaktär genom text.
  • Dansträningen bygger på jazzteknik och ämnesfördjupningen sker på kvällstid vilket ger dig möjlighet att i samråd med dina lärare sätta ihop ett individuellt schema.

Du får även auditionträning, lektioner i musikalhistoria och grundläggande musikteori som ger dig en heltäckande utbildning. Efter året hos oss kommer du att vara väl förberedd att möta arbetslivet med en personlig arbetsportfolio.

Utbildningsstart

23:e augusti 2021

Kursavgift

68.000 kr (34.000 kr per termin)

Ansökan och audition

Sista ansökningsdag är den 30 april 2021. 

Med anledning av den rådande situationen med Covid-19 och regeringens utfärdade riktlinjer så kommer audition till våra utbildningar i första hand att ske digitalt. Om situationen förändras och de nuvarande restriktionerna slutar att gälla kommer du även att få en inbjudan till en fysisk audition längre fram.

Den digitala auditionen bifogar du i din ansökan på yh-antagning.se
För att vi ska kunna ta emot din digitala audition så smidigt som möjligt rekommenderar vi att du lägger upp filmerna som olistade filmer på Youtube.

Din digitala audition ska innehålla:

  • Två olika musikalsånger, en up-tempo och en ballad, varav minst en ska vara på svenska. Sångerna ska vara sceniskt utformade. Det vill säga att sångerna ska framföras i sångens givna karaktär och situation. Alla sångprov ska framföras utantill. Sångerna ska framföras med pianist eller inspelad bakgrundsmusik.

  • En monolog eller kort scen, monologen skall vara ca. tre minuter.

  • Framför ett filmat danssolo på ca 2 minuter. Solot ska vara inom stilen jazz musikal och innehålla några tekniska moment som piruett och hopp.

  • För att vi ska kunna ta emot din digitala audition så smidigt som möjligt rekommenderar vi att du lägger upp filmerna som olistade filmer på Youtube. Du bifogar sedan länkarna i din ansökan. 

Har du frågor kring ansökan? Kontakta paulina.holm@folkuniversitetet.se

 

Ansök här!