Musikalutbildning, 1 år

Ser du dig själv som en av framtidens artister på musikalscenen? Då är Balettakademiens ettåriga Musikalutbildning något för dig. Här fokuserar vi både på sång, dans och gestaltning för att hitta din egen röst och ditt eget unika scenuttryck.

ung kvinna som sjunger i blå klänning på Balettakademiens musikalutbildning

Det finns fortarande restplatser kvar till höstens utbildningsstart.

Ansök här!

Som musikalartist krävs flera komponenter från den konstnärliga repertoaren; sång, teater och dans. Vi erbjuder en utbildning som gör dig trygg i att förmedla berättelser som berör och känns trovärdiga på scen utifrån samtliga perspektiv. En fulländad ensemble på en teater kräver en stark gruppdynamik där alla tar ansvar och känner tillit. Under utbildningen läggs därför stor vikt vid gruppens gemensamma arbete efter varje studerandes individuella förutsättningar. 

Du följer ett fast schema med 18 lärarledda timmar per vecka.

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN och hålls i våra lokaler på Birger Jarlsgatan, centralt i Stockholm.

Vi erbjuder: 

  • Professionella och kompetenta lärare med lång och gedigen erfarenhet, från både Sverige och internationellt. 
  • Undervisning i sång och sångteknik för att på ett naturligt och äkta sätt framhäva din rollkaraktärs personlighet i alla situationer.
  • Teaterarbete som ger dig möjlighet att utforska din karaktär genom text.
  • Dansträningen bygger på jazzteknik och ämnesfördjupningen sker på kvällstid vilket ger dig möjlighet att i samråd med dina lärare sätta ihop ett individuellt schema.

Du får även auditionträning, lektioner i musikalhistoria och grundläggande musikteori som ger dig en heltäckande utbildning. Efter året hos oss kommer du att vara väl förberedd att möta arbetslivet med en personlig arbetsportfolio.

Utbildningsstart

Augusti 2022

Kursavgift

68.000 kr (34.000 kr per termin)

Ansökan och audition

Pick up-audition den 20 juni kl. 13.00

Inför audition den 20 juni behöver du förbereda följande:

  • Två olika musikalsånger, en up-tempo och en ballad, varav minst en ska vara på svenska. Sångerna ska vara sceniskt utformade. Det vill säga att sångerna ska framföras i sångens givna karaktär och situation. Alla sångprov ska framföras utantill.
  • En monolog eller kort scen, monologen skall vara ca. tre minuter.
  • Ett danssolo på ca 2 minuter. Solot ska vara inom stilen jazz musikal och innehålla några tekniska moment som piruett och hopp.