Musikalutbildning

Konst- och kulturutbildning Stockholm

Ser du dig själv som en av framtidens artister på musikalscenen? Då är Balettakademiens ettåriga Musikalutbildning något för dig. Här fokuserar vi både på sång, dans och gestaltning för att hitta din egen röst och ditt eget unika scenuttryck.

Ansök nu Öppnas i ett nytt fönster Sjungande studerande på Balettakademiens musikalutbildning i Stockholm
Sista ansökningsdatum
2023-03-27
Omfattning
1 år
Studietakt
Heltid
Årsavgift
43.000 kr per termin
Studiemedel
Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN.

Som musikalartist krävs flera komponenter från den konstnärliga repertoaren; sång, teater och dans. Vi erbjuder en utbildning som gör dig trygg i att förmedla berättelser som berör och känns trovärdiga på scen utifrån samtliga perspektiv. En fulländad ensemble på en teater kräver en stark gruppdynamik där alla tar ansvar och känner tillit. Under utbildningen läggs därför stor vikt vid gruppens gemensamma arbete efter varje studerandes individuella förutsättningar. 

Du följer ett fast schema med 18 lärarledda timmar per vecka.

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN och hålls i våra lokaler på Birger Jarlsgatan, centralt i Stockholm.

Vi erbjuder: 

  • Professionella och kompetenta lärare med lång och gedigen erfarenhet, från både Sverige och internationellt. 
  • Undervisning i sång och sångteknik för att på ett naturligt och äkta sätt framhäva din rollkaraktärs personlighet i alla situationer.
  • Teaterarbete som ger dig möjlighet att utforska din karaktär genom text.
  • Dansträningen bygger på jazzteknik och ämnesfördjupningen sker på kvällstid vilket ger dig möjlighet att i samråd med dina lärare sätta ihop ett individuellt schema.

Du får även auditionträning, lektioner i musikalhistoria och grundläggande musikteori som ger dig en heltäckande utbildning. Efter året hos oss kommer du att vara väl förberedd att möta arbetslivet med en personlig arbetsportfolio.

Utbildningsstart

Augusti 2023

Ansökan

Du ansöker genom att skicka in gymnasiebetyg, ansökningsblankett, hälsointyg och digital audition. För att garantera dig en plats på audition behöver du skicka in din ansökan senast måndag den 27 mars 2023. 

Audition

Audition till våra utbildningar görs först digitalt. Din digitala audition bifogar du i din ansökan på yh-antagning.se. För att vi ska kunna ta emot din digitala audition så smidigt som möjligt rekommenderar vi att du lägger upp filmerna som olistade filmer på Youtube. 

Detta ska din digitala audition innehålla: 

  • Två olika musikalsånger, en up-tempo och en ballad, varav minst en ska vara på svenska. Sångerna ska vara sceniskt utformade. Det vill säga att sångerna ska framföras i sångens givna karaktär och situation. Alla sångprov ska framföras utantill. Sångerna ska framföras med pianist eller inspelad bakgrundsmusik.
  • En monolog eller kort scen, monologen skall vara max 2 minuter.
  • Framför ett filmat danssolo på ca 2 minuter. Solot ska vara inom stilen jazz musikal och innehålla några tekniska moment som piruett och hopp.

Audition hålls den 1 april 2023 i våra lokaler på Birger Jarlsgatan 70 i Stockholm . 

Besök oss

Är du nyfiken på våra utbildningar? Välkommen att besöka oss och se hur vi har det.  Hör av dig så hittar vi en tid som passar! Du är också välkommen att höra av dig om du har fler frågor om utbildningarna.