Musikalutbildning

Konst- och kulturutbildning Stockholm

Ser du dig själv som en av framtidens artister på musikalscenen? Då är Balettakademiens ettåriga Musikalutbildning något för dig. Här fokuserar vi både på sång, dans och gestaltning för att hitta din egen röst och ditt eget unika scenuttryck.

Ansök nu Öppnas i ett nytt fönster Sjungande studerande på Balettakademiens musikalutbildning i Stockholm
Sista ansökningsdatum
2024-04-18
Omfattning
1 år
Studietakt
Heltid
Årsavgift
43.000 kr per termin
Studiemedel
Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN.

Som musikalartist krävs flera komponenter från den konstnärliga repertoaren; sång, teater och dans. Vi erbjuder en utbildning som gör dig trygg i att förmedla berättelser som berör och känns trovärdiga på scen utifrån samtliga perspektiv. En fulländad ensemble på en teater kräver en stark gruppdynamik där alla tar ansvar och känner tillit. Under utbildningen läggs därför stor vikt vid gruppens gemensamma arbete efter varje studerandes individuella förutsättningar. 

Du följer ett fast schema med 18 lärarledda timmar per vecka.

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN och hålls i våra lokaler på Birger Jarlsgatan, centralt i Stockholm.

Vi erbjuder: 

  • Professionella och kompetenta lärare med lång och gedigen erfarenhet, från både Sverige och internationellt. 
  • Undervisning i sång och sångteknik för att på ett naturligt och äkta sätt framhäva din rollkaraktärs personlighet i alla situationer.
  • Teaterarbete som ger dig möjlighet att utforska din karaktär genom text.
  • Dansträningen bygger på jazzteknik och ämnesfördjupningen sker på kvällstid vilket ger dig möjlighet att i samråd med dina lärare sätta ihop ett individuellt schema.

Du får även auditionträning, lektioner i musikalhistoria och grundläggande musikteori som ger dig en heltäckande utbildning. Efter året hos oss kommer du att vara väl förberedd att möta arbetslivet med en personlig arbetsportfolio.

Utbildningsstart

Augusti 2024

Ansökan

Du ansöker genom att skicka in gymnasiebetyg, ansökningsblankett och hälsointyg.

Sista ansökningsdag

18 april 2024

Audition

Audition kommer att hållas på plats i våra lokaler på Birger Jarlsgatan 70 i Stockholm den 21 april 2024. 

På audition ingår nedan moment:

Dansprov 

  • Diagonaler och en enkel koreografi. Valfria danskläder. 

Individuellt prov: sånger och monolog 

  • En monolog eller kort scen, monologen skall vara max tre minuter.  
  • Två olika musikalsånger, en up-tempo och en ballad, varav minst en ska vara på svenska. Sångerna ska vara sceniskt utformade. Det vill säga att sångerna ska framföras i sångens givna karaktär och situation. Alla sångprov ska framföras utantill. Du kommer att ha tillgång till en pianist under sångprovet. OBS! Medtag tejpade noter i rätt tonart.  

Om du inte har möjlighet att komma på audition på plats så går det även att skicka in en digital audition. Mejla johanna.reece@folkuniversitetet.se om du önskar ansöka med en digital audition.  

Besök oss

Är du nyfiken på våra utbildningar? Välkommen att besöka oss och se hur vi har det.  Hör av dig så hittar vi en tid som passar! Du är också välkommen att höra av dig om du har fler frågor om utbildningarna.