Jeanette Bolding

Undervisar i modern/nutida dans

Jeanette Bolding är utbildad dansare vid The Juilliard School i New York och har en kompletterande pedagogutbildning vid The Martha Graham School of Contemporary Dance. Jeanette har jobbat som dansare i New York med Ruby Shang, Dan Wagoner, Linda Diamond med flera.

Hon var medlem i Dance Maverick i Melbourne, gruppdansare i Wiesbadens Staatstheater balettensemble och solist med Iwanson Dance Company i München. Som pedagog har Jeanette undervisat hos Victorian College of the Arts i Melbourne, der Hochshule fur musik und darstellande kunst i Frankfurt, Der Bosle Stiftung i München samt Tanz Schule Iwanson. Hon har även arbetat som pedagog och koreograf hos Bat Dor i Israel. På Balettakademien har Jeanette funnits sedan 1994.

”Mina klasser utgår från de klassiska moderna teknikerna, det vill säga Graham, Limon och Cunningham. Övningarna utforskar andningen och kroppens rörelsemöjligheter och skapandets olika processer. Vi jobbar utifrån idéer, bild, ord och ljud. Vi kommer att analysera några av de basformer som lånats av musikkomposition och undersöka hur man kan skapa dans för film.”

Jeanette Bolding

Jeanette Bolding


Ring Jeanette Bolding på 08-789 41 20

Mejla Jeanette Bolding balettakademien@folkuniversitetet.se