Dansutbildning modern/nutida, 1 år

Vill du arbeta som dansare, koreograf eller danspedagog? På Dansutbildning modern/nutida står improvisation och komposition samt sambandet mellan dans och musik i fokus. En bra grund för dig som vill söka dig vidare till högre studier inom dans och konstnärligt skapande.

Grupp som dansar.

Genom en fördjupad teknik och förståelse för improvisation och komposition får du möjligheten att utforska ditt eget koreografiska språk. Med en bred repertoar med klasser i allt från modern/nutida dans till balett, jazz och anatomi ger ett års studier hos oss en bra grund för att söka dig vidare till högre studier i Sverige eller internationellt.

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN och hålls i våra lokaler på Birger Jarlsgatan, centralt i Stockholm.

Vi erbjuder:

  • Professionella och kompetenta lärare med lång och gedigen erfarenhet, från både Sverige och internationellt.
  • Ett brett utbud av klasser inom modern/nutida dans, balett, jazz, improvisation, komposition, koreografi, pedagogik, musik/rytmik och anatomi.
  • Skräddarsydd utbildning genom enskild coaching och eget koreografiskt arbete som guidar dig till att göra det bästa av dina talanger och styrkor.
  • En stabil grund för en fortsatt danskarriär.

Nästa utbildningsstart

17 augusti 2020

Kursavgift

26.000 kr/termin

Ansökan och audition

Vi har ett fåtal platser kvar till Dansutbildning modern/nutida och har nu öppnat upp ansökan för löpande antagning, till och med 3 augusti.

Ansök med digital audition. Den digitala audition bifogar du i din ansökan på YH-antagning. För att vi ska kunna ta emot din digitala audition så smidigt som möjligt rekommenderar vi att du lägger upp filmerna som olistade filmer på Youtube, och bifogar länkarna i din ansökan.

Detta ska din digitala audition innehålla:

• Visa din teknik i de genrer som du dansat, så vi får en hel upplevelse av din rörliga förmåga, ca 1 min/genre.

• Obligatoriskt är en sekvens i modern/nutida koreografi, ca. 1 min, samt även en improvisation i valfri stil, ca 1 min.

• Vi vill även se en kort balettövning, ca 1 min.

Länk till ansökan:

https://apply.yh-antagning.se/to/fu-balettakademien/ht2020/4

 

Frågor? Kontakta oss!