Dansutbildning modern/nutida, 1 år

Vill du arbeta som dansare, koreograf eller danspedagog? Balettakademiens Dansutbildning modern/nutida är en bra grund för dig som vill söka dig vidare till högre studier inom dans och konstnärligt skapande.

ung dansare dansar i röda byxor Balettakademiens utbildningar

Ansökan till hösten 2022 är stängd.

Välkommen att göra en intresseanmälan så hör vi av oss när det går att ansöka.

Gör en intresseanmälan här!

På Dansutbildning modern/nutida står improvisation och komposition samt sambandet mellan dans och musik i fokus. Klasser i modern/nutida, balett, jazz och street samt rytmik och koreografi ger dig en bra grund för att söka vidare till högre studier i Sverige eller internationellt. Inför detta genomför vi professionell auditionträning.

Under utbildningsåret finns det också möjlighet att åka på praktik till exempel till Skånes dansteater eller Norrdans. Genom en fördjupad teknik och förståelse för improvisation och komposition får du även möjligheten att utforska ditt eget koreografiska språk.

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN och hålls i våra lokaler på Birger Jarlsgatan, centralt i Stockholm.

Vi erbjuder:

  • Professionella och kompetenta lärare med lång och gedigen erfarenhet, från både Sverige och internationellt.
  • Ett brett utbud av klasser inom modern/nutida dans, balett, jazz, improvisation, komposition, koreografi, pedagogik, musik/rytmik och anatomi.
  • Skräddarsydd utbildning genom enskild coaching och eget koreografiskt arbete som guidar dig till att göra det bästa av dina talanger och styrkor.
  • En stabil grund för en fortsatt danskarriär.

Nästa utbildningsstart

Augusti 2022

Kursavgift

28.000 kr/termin

Ansökan och audition

Ansökan till hösten 2022 är stängd. 

Frågor? Kontakta oss!