Dansutbildning modern/nutida

Konst- och kulturutbildning Stockholm

Vill du arbeta som dansare, koreograf eller danspedagog? Balettakademiens Dansutbildning modern/nutida är en bra grund för dig som vill söka dig vidare till högre studier inom dans och konstnärligt skapande.

Ansök nu Öppnas i ett nytt fönster Dansande studerande i röda byxor på Dansutbildning modern nutida Balettakademien Stockholm
Sista ansökningsdatum
2024-04-17
Omfattning
1 år
Studietakt
Heltid
Årsavgift
33.000 kr/termin
Studiemedel
Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN.

På Dansutbildning modern/nutida står improvisation och komposition samt sambandet mellan dans och musik i fokus. Klasser i modern/nutida, balett, jazz och street samt rytmik och koreografi ger dig en bra grund för att söka vidare till högre studier i Sverige eller internationellt. Inför detta genomför vi professionell auditionträning.

Under utbildningsåret finns det också möjlighet att åka på praktik till exempel till Skånes dansteater eller Norrdans. Genom en fördjupad teknik och förståelse för improvisation och komposition får du även möjligheten att utforska ditt eget koreografiska språk.

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN och hålls i våra lokaler på Birger Jarlsgatan, centralt i Stockholm.

Vi erbjuder:

  • Professionella och kompetenta lärare med lång och gedigen erfarenhet, från både Sverige och internationellt.
  • Ett brett utbud av klasser inom modern/nutida dans, balett, jazz, improvisation, komposition, koreografi, pedagogik, musik/rytmik och anatomi.
  • Skräddarsydd utbildning genom enskild coaching och eget koreografiskt arbete som guidar dig till att göra det bästa av dina talanger och styrkor.
  • En stabil grund för en fortsatt danskarriär.

Utbildningsstart

Augusti 2024

Ansökan

Du ansöker genom att skicka in gymnasiebetyg, ansökningsblankett och hälsointyg.

Sista ansökningsdag

17 april 2024

Audition

Audition kommer att hållas på plats i våra lokaler på Birger Jarlsgatan 70 i Stockholm den 27 april 2024. 

Om du inte har möjlighet att komma på audition på plats så går det även att skicka in en digital audition. Mejla johanna.reece@folkuniversitetet.se om du önskar ansöka med en digital audition.

Besök oss

Är du nyfiken på våra utbildningar? Välkommen att besöka oss och se hur vi har det.  Hör av dig så hittar vi en tid som passar! Du är också välkommen att höra av dig om du har fler frågor om utbildningarna.