Hållbar livsmedelsintraprenör, distans

Yrkeshögskola – program Distans

Bli det du läser. Gå en YH-utbildning till Hållbar livsmedelsintraprenör på Folkuniversitetet. Arbetslivet behöver dig!

Ansök nu Öppnas i ett nytt fönster Hållbar livsmedelsintraprenör, Folkuniversitetet
Sista ansökningsdatum
2024-05-15
Utbildningsstart
2024-09-02
Omfattning
265 YH-poäng
Studietakt
75 %, 71 veckor (cirka 1,5 år)
Antal platser
35
Antal veckor LIA
17 veckor på 75 %

Efter utbildningen kan du arbeta som

  • affärsutvecklare
  • livsmedelsinköpare
  • livsmedelsförädlare
  • produktionsutvecklare
  • konsult

Studiemedel

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. 

Arbetsmarknad

Utbildningen till Hållbar livsmedelsintraprenör ger dig mycket goda förutsättningar på arbetsmarknaden. Många företag inom hållbar livsmedelsproduktion uttrycker en stor brist på yrkeskompetens. Dessutom pågår en nationell satsning på mer hållbar produktion av fisk och kött och på att utveckla vår växtförädling. Även behov av nationell livsmedelsförsörjning samt grön omställning är drivkrafter i branschen, vilket ger behov av ny yrkeskompetens.

Utbildningens mål

Efter avslutad utbildning kommer du att kunna möta arbetslivets behov av att utveckla livsmedel utifrån ett hållbart och cirkulärt perspektiv. Du kommer ha gedigna kunskaper om de globala hållbarhetsmålen, företagande, förändringsprocesser, hållbar djurhållning och hållbar växtodling samt digitalisering av livsmedelsbranschen.

Kurser

  • Hållbar livsmedelskedja
  • Hållbart affärsmannaskap
  • Cirkulär affärsekonomi och juridik
  • Initiera och driva livsmedelsprojekt
  • Hållbara livsmedelsproduktionsmodeller
  • Livsmedelslogistik och försäljningskanaler
  • Lärande i arbete (LIA) 1
  • Lärande i arbete (LIA) 2
  • Examensarbete

Utbildningsupplägg

Hållbar livsmedelsintraprenör sker på deldistans. Utbildningen bedrivs i huvudsak digitalt genom schemalagda föreläsningar, möten och grupparbeten. Under utbildningen medverkar du på cirka 5 obligatoriska fysiska träffar, om totalt cirka 10 dagar, på olika orter i södra Sverige för att utnyttja de branschkopplingar som finns där.

Har du frågor?

Kontakta Peter Moritz

Skicka e-post till Peter Moritz peter.moritz@folkuniversitetet.se