Sök Meny
Östersunds pensionärsuniversitet (ÖPU)

Östersunds pensionärsuniversitet

Östersunds pensionärsuniversitet (ÖPU) för Dig som har lust att lära och umgås även efter pensioneringen.

Relaterad information

Östersunds Pensionärsuniversitet (ÖPU) är en ideell förening för kulturintresserade pensionärer. Föreningen startade för 15 år sedan och är religiöst och politiskt obunden.

Pensionärsuniversitetet (eller senioruniversitetet som det kallas ibland) finns på ca 30 större orter i Sverige. Namnet pensionärsuniversitetet betyder inte att man måste vara akademiker eller ha en examen utan alla som delar vårt intresse för allmänbildning är välkomna. Vi är en sidogren av studieförbundet Folkuniversitetet Jämtland. Alla Folkuniversitet i Sverige har sin framväxt ur den akademiska världen.

Välkommen

Du är välkommen att repetera gamla kunskaper eller lära dig något nytt och träffa många trevliga och intressanta människor. Vi ordnar föreläsningar, studiecirklar, och studiebesök i olika ämnen. Det kan vara språk, olika länder, historia mm. Vi gör också studieresor och utflykter utifrån medlemmarnas önskemål. Resorna kan vara både endags och längre. Destinationer för våra resor kan ligga i Jämtland och Norge, vid längre resor till bl a Island och Österrike.

Medlemskap, kontakt

Bli medlem i ÖPU - kontakta oss!

Aktiviteter

Vilka aktiviteter erbjuder ÖPU?

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila