Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Jenny Gromark Wennberg

”Kursen gav mig värdefull feedback på idéer och texter”

Efter tjugo år som copywriter på olika reklambyråer vågade Jenny Gromark Wennberg satsa på sin dröm – att bli manusförfattare. Nu går hon första terminen på Alma manusutbildning. Läs hur Skrivarakademins kurs Filmmanus – fördjupning hjälpt henne på vägen.

Vad får du lära dig nu?
– Under första terminen skriver vi kortfilmsmanus, just den här veckan är det fokus på dialog. Utbildningen är yrkesinriktad och vi kommer även att skriva dramaserie, långfilmsmanus och göra praktik.

Vad har du för nytta av Skrivarakademins kurs Filmmanus - fördjupning i din nya situation?
– Jag har fått en grund att stå på. Att diskutera och få feedback på idéer och texter av en professionell dramaturg och dramatiker som Peter Bull-Simonsen har varit otroligt värdefullt. I gruppen fanns regissörer och skådespelare som också gav mycket av sig själva. Jag fick stöd av Peter och gruppen, att efter nästan tjugo år som copywriter på olika reklambyråer, våga satsa på min dröm. Det kommer jag alltid att ha med mig!

Vad var det på kursen som gjorde att du kunde skapa ett bra ansökningsprov?
– Förståelse för vad som krävs av ett synopsis och hur man skriver. Och framför allt, feedback på mina idéer och texter. Möjligheten att diskutera synopsis och scener med en dramaturg har varit avgörande. Jag fick också råd när jag skulle förbereda mig inför intervjun, som var det sista steget i ansökningsprocessen till Alma manusutbildning.

Kan du berätta om något projekt som du arbetar med nu?
– Jag skriver ett kortfilmsmanus om en “crazy girlfriend”. Det är en komedi om dejting, dåligt självförtroende och längtan efter kärlek.

Ge tips på tre filmer man måste se innan man dör
– Om du gillar komedi: The Last Days of Disco skriven av Whit Stillman, Fucking Åmål av Lukas Moodysson och Bridesmaids av Annie Mumolo och Kirsten Wiig.