Dare to Speak English B1

Känns det obehagligt eller ovant att prata engelska, trots att du har en del kunskaper? I den här kursen övar vi engelsk konversation i en liten grupp. Kursen utformas kring olika teman, litteratur, film och aktuella händelser.

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till dig som har grundläggande kunskaper i engelska, men som tycker att det känns ovant eller obehagligt att prata engelska. I nuläget förstår du huvudinnehållet i tydligt standardtal om välkända ämnen, t.ex. sådant som rör ditt arbete eller ämnen som du är intresserad av. Du kan förstå största delen av texter som är skrivna med standardspråk, t.ex. beskrivningar av händelser, känslor eller önskemål.

Gör gärna vårt språktest för att bedöma dina förkunskaper! Du hittar en länk till språktestet längst ned på den här sidan. Testresultaten visar vilken språknivå du befinner dig på just nu inom de olika språkfärdigheterna. Skicka gärna dina testresultat till oss om du behöver hjälp med vilken nivå du ska välja!

Mål

Målet med kursen är att du ska förbättra din förmåga att tala engelska, genom att omsätta dina kunskaper i engelska till talat språk, utveckla ditt ordförråd och din grammatik samt stärka ditt självförtroende kring engelskan.

När du har uppnått nivå B1 inom muntlig produktion och interaktion kan du på ett enkelt sätt beskriva händelser samt dina erfarenheter, förhoppningar och framtidsplaner. Du kan spontant gå in i ett samtal om ämnen av personligt intresse eller med anknytning till vardagslivet, t.ex. familj och arbete.

Innehåll och upplägg

Kursen utformas kring olika teman, litteratur, film och aktuella händelser. Genom att vi behandlar flera olika teman och ämnen utvecklar du ditt ordförråd och din förmåga att prata engelska i flera olika sammanhang. Kursledaren anpassar till viss del innehållet efter vad som intresserar deltagarna, så som deltagare får du gärna komma med förslag på teman och samtalsämnen.

Kursen ges i en liten grupp med max åtta deltagare. Vi arbetar i en trygg och uppmuntrande miljö för att bygga upp ditt självförtroende!

Kursmaterial

Kursledaren tillhandahåller allt kursmaterial. Inga kostnader för kursmaterial tillkommer utöver kursavgiften.

Din lärare har engelska som modersmål, akademisk utbildning och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Rabatter vid Folkuniversitetet i Uppsala

Återanmälningsrabatt 10 %
Rabatten gäller om du anmäler dig till en ny kurs hos oss direkt nästföljande termin. För att få tillgång till denna rabatt behöver du uppge vid anmälan (i meddelandefältet) att det gäller en återanmälan samt välja att betala kursen via faktura.

Studentrabatt 20 %
Du som är student (ej doktorand) vid ett universitet i Sverige får 20 % rabatt på kursavgiften. För att få tillgång till rabatten behöver du uppge att du är student vid anmälan (i meddelandefältet) samt välja att betala kursen via faktura.

Olika rabatter kan inte kombineras.

Claudia French Claudia French har lång erfarenhet av att lära ut engelska till vuxna. Läs mer om Claudia French

Folkuniversitetet i Uppsala
info.uppsala@folkuniversitetet.se

Boka nu!