Acrylic ink, teckning och måleri på papper

För dig som vill testa ett nytt spännande akryl-medium!

Förkunskaper

Denna kurs är för dig som har målat och tecknat tidigare med akryl och kanske akvarell men vill pröva på något nytt.

Mål

Målet är att finna personliga sätt att komma vidare i bildskapandet och få en djupare känsla och förståelse för materialet. Att experimentera och pröva nya tillvägagångs sätt.

Innehåll

Dag 1 har vi en materialgenomgång i början av lektionen. Vi använder högkvalitativa färger som kursledaren köper in. Övriga lektioner startar med en presentation av dagens uppgift. Vi tecknar och målar. Under kursens gång kommer läraren att kontinuerligt ha enskilda samtal med var och en för att på bästa sätt belysa deltagarnas individuella färdigheter och ge konstruktiv kritik. Vi arbetar med stilleben och ”landskapsmåleri i rummet” samt en lektion med modellstudie. Vi avslutar lektionerna med en kort gemensam genomgång.

Undervisningsform

Gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter. Stor vikt läggs vid individuell handledning för att utveckla var och ens egna bildspråk. Gruppstorlek ca 6-14 deltagare. Kursuppehåll v 15.

Material

Färgen ingår i kursavgiften.Vi arbetar med papper på bord (ej staffli). Du kommer behöva ta med dig-Tjockare papper är att föredra. Akvarellpapper och dylikt. Helst med lite gräng. Ca 200g och uppåt. Gärna i olika format. Vatten och penslar. (Penselstorlek- ganska bred till mycket tunn). Samt blyertspennor, sudd och gärna tuschpennor i storlek 0.5mm – 7mm.

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Tips

Material kan du köpa bl a på IB Wahlström (Olofsgatan 10), Kreatima (Kungsgatan 58) och KRO:s butik (Fiskargatan 1, Mosebacke torg)

Peter Köhler Peter Köhler är född 1971 i Stockholm, där han bor och arbetar. Han är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan, Stockholm (1995–2000). Läs mer om Peter Köhler

Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
24 mar 2020
Slutdatum
5 maj 2020
Antal veckor
6 veckor
Tid kvar till startdatum:
105 dagar
Ti 18:15 - 21:15
(En studietimme är 45 minuter)
6 st
2 625 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners