Vårt behov av mening – hur finner jag svar?

Till och från funderar de flesta av oss på varför vi finns till och vad som är meningen med livet. De existentiella tänkarna menar att det här är ett grundläggande behov. Vi kan helt enkelt inte låta bli att undra och söka.

Själva har filosoferna, teologerna och psykologerna – funderat och spekulerat och kommit fram till olika svar.

Under den här förelsäningen leder Ann Lagerström oss i en interaktiv föreläsning där vi tillsammans dyker ner i frågan, inspireras av filosoferna och själva försöker svara på frågan vad som är meningen.

Välkommen till en kväll om vardagens grubbel och livets stora frågor!

Föreläsaren

Ann Lagerström har studerat existentiell filosofi och psykologi, bland annat på Södertörns högskola där hon har en filosofie magister i praktisk kunskap. Hon arbetar idag på Existentiellt Forum där hon föreläser, utbildar existentiella coacher och samtalsledare, leder samtalsgrupper, föreläsare. Tillsammans med Ted Harris, har hon skrivit boken Konsten att leva innerligt, existentialism för 2000-talet. Boken är en introduktion till existentiell filosofi utifrån den danske filosofen Sören Kierkegaard.

Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
31 mar 2020
Slutdatum
31 mar 2020
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
65 dagar
Ti 18:00 - 20:00
(En studietimme är 45 minuter)
1 st

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners