Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Utveckla ditt låtskrivande

Utveckla ditt låtskrivande

Skriver du låtar och vill utveckla ditt låtskrivande? Här är en distanskurs för dig som vill hitta din egen unika röst som låtskrivare, få fördjupade kunskaper om låtskrivande och utveckla ditt skapande.

Kursinnehåll

På den här kursen får du utveckla ditt låtskrivande och hitta ditt eget uttryck som låtskrivare. Du får fördjupade kunskaper i låtuppbyggnad och samspelet mellan text och musik.

Du lär dig hur du ska gå tillväga för att ge ut din musik och får exempel på strategier för att nå ut med den. Du får även arbeta med inspirationsövningar som hjälper dig att utveckla din kreativitet.

Moment som ingår i kursen:

  • Låtstruktur och låtuppbyggnad
  • Samspelet mellan text och musik
  • Låttexter
  • Musik och melodi
  • Nå ut med din musik – från vardagsrummet till Spotify
  • Inspirationsövningar

Mål

Efter avslutad kurs har du en fördjupad förståelse och kunskap om låtskrivandets olika komponenter.

Du har utvecklat nya sätt och nya metoder att vidareutveckla ditt låtskrivande på. Genom kursen har du också fått kunskap om hur du kan ge ut och nå ut med sin musik.

Kursupplägg

Kursen består av tio lektioner med en ny lektion i veckan. Vi har tre individuella Skypemöten där får du personlig feedback av läraren i arbetet med dina pågående låtar och låtidéer som ett stöd i ditt kreativa skapande.

Du får också en individuell målplan för ditt låtskrivande samt inspirationsmaterial att jobba med. Som slutuppgift skickar du in en egen låt, tillsammans med en analys av låten.

Målgrupp

Den här kursen vänder sig till dig som redan skriver låtar och vill utvecklas vidare som låtskrivare.

Förkunskaper

Viss erfarenhet av att skriva låtar och viss vana av att arbeta med ett musikprogram som till exempel Garageband, Cubase, Logic eller liknande.

Kursledare

Sabina Chantouria Sabina är låtskrivare och musikvetare, som trots sin unga ålder har flera års erfarenhet av musikbranschen. Läs mer om Sabina Chantouria

Har du frågor?

Kontakta
Kursverksamheten i Malmö
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Kursstart
12 mar 2020
Antal veckor
10 veckor
Tid kvar till startdatum:
46 dagar
Studietimmar
30
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
10 st
Arr nr.
1048473
Platser kvar
Ja
Pris
2 245 kr