Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Skriva och skapa egna låtar

Skriva och skapa egna låtar

Vill du lära dig skriva låtar? Kom igång med låtskrivarkursen online och upptäck låtskrivaren i dig.

Kursinnehåll

På den här distanskursen lär du dig grunderna i låtskrivande, övningar och tekniker för att hitta in i din kreativitet. Du bygger upp ditt självförtroende som låtskrivare och går från idé till färdig låt.

Kursupplägg

Kursen består av tre moduler:
  • Del 1. "Vad är en låt?" ger dig en grund att stå på inför ditt egna låtskrivande och består av fem kapitel med en uppgift för varje.
  • I del 2. "Övningar och tekniker" får du prova tio olika skriv- och musikövningar som sätter fart på din kreativitet och ditt skapande.
  • I del 3. "Skapa din låt" ligger fokuset på att skapa din låt och du får ytterligare övningar, tekniker och tips liksom vägledande Skypemöte för att bolla dina låtidéer.

Målgrupp

Den här kursen passar nybörjaren och den som nyligen börjat skriva låtar.

Det är inget krav att spela något instrument, då det finns många musikprogram med förprogrammerade instrument att använda.

Material

Du behöver dator eller surfplatta/smartphone med internetuppkoppling. Anteckningsblock eller dator/surfplatta/smartphone där du kan skriva ner övningar och låtidéer. Smartphone med ljudinspelningsfunktion (röstmemo) eller ladda ner programmet Audacity gratis till din dator, för att spela in dina låtidéer.

Kursledare

Sabina Chantouria Sabina är låtskrivare och musikvetare, som trots sin unga ålder har flera års erfarenhet av musikbranschen. Läs mer om Sabina Chantouria

Har du frågor?

Kontakta
Kursverksamheten i Malmö
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Kursstart
26 mar 2020
Slutdatum
2 jul 2020
Antal veckor
15 veckor
Tid kvar till startdatum:
60 dagar
Tider
To
Studietimmar
30
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
15 st
Arr nr.
1048472
Platser kvar
Ja
Pris
2 245 kr