Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Bachata N

Bachata N

Är du sugen på att lära dig dansa Bachata? Nu får du äntligen chansen att dansa en sensuell pardans som påminner om Salsa. Bachata är en dans- och musikstil från Dominikanska republiken som karaktäriseras av de typiska höftrörelserna. Bachatan har blivit väldigt populär på dansgolven i Sverige och i övriga Europa.

Vem kan gå kursen?

Alla som vill lära sig att dansa Bachata. Inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

Under kursens gång får du lära dig bachatas viktiga, återkommande grundsteg och när grundstegen sitter går vi vidare till andra steg och turer. Du får lära dig en del om Bachatans olika stilar och du får även börja lära känna uttrycket och känslan i Bachata.

Kursupplägg

Kursen går en gång i veckan under 10 veckors tid. Totalt 12 studietimmar. I en grupp om högst 20 deltagare varvas instruerade övningar i grupp, par och individuellt med improvisationsträning.

Mål

Att utveckla din fysik, koordination och rumsmedvetenhet. Du får grundläggande tekniska kunskaper och orientering om dansens bakgrund och uppkomst samt utveckla din förmåga att arbeta tillsammans med andra människor i gruppgemenskap.

Utvecklingsmöjligheter

Dansstilen finns i olika nivåer. Vi erbjuder fortsättningskurser till alla pågående kurser. Vår ambition är att du skall få samma tid, lärare och lokal på din fortsättningskurs som du hade tidigare

Om lärarna

Sara & Simon är födda och uppvuxen i Södertälje och har alltid haft ett starkt intresse för dans. Sara har dansat balett, jazzdans, streetdance, hip hop, modern dans, afro och zumba genom åren men det var inte förrän hon började med Salsa och Bachata som passionen för dans växte fram på riktigt. Idag är hon fast i dansens värld och håller i Bachatakurser i Södertälje. Förutom det dansar hon flera ggr i veckan, är med i dansteam, showar, åker på danskongresser och skapar olika dansevent. Simon började dansa bachata för något år sedan. Han har dansat reggeaton innan. Dans har alltid stått Simon nära och han tycker att det är väldigt roligt att röra sig till musiken. Sara & Simon vill sprida glädjen genom dansen och skapa en gemenskap och danscommunity i Södertälje. Dans förenar människor och det är en social och rolig träningsform.

Kursledare

Sara Brandström
Simon Yakob

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Södertälje
info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Storgatan 3, 15172 SÖDERTÄLJE
Kursstart
13 feb 2020
Slutdatum
16 apr 2020
Antal veckor
10 veckor
Tid kvar till startdatum:
25 dagar
Tider
To 19:10 - 20:10
Studietimmar
10
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
10 st
Arr nr.
1042977
Platser kvar
Ja
Pris
1 550 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetet i Södertälje samarbetar med flera föreningar och aktörer runt om i Södertälje. Här kan du läsa mer om våra samarbetspartners.

Våra samarbetspartners