Det viktigaste med utbildningen är LIA-perioderna

Utbildningen till VA-projektör ger dig en bred kompetens och rustar dig för den spännande rollen som VA-projektör. Johan Pettersson utbildar sig till VA-projektör och berättar fördelarna och karriärmöjligheterna i sin blivande roll.

två studerande inom yrkeshögskola

Som VA-projektör är din huvudsakliga uppgift att planera och designa vatten- och avloppssystem för olika byggnadsprojekt. Utbildningen erbjuder dig en kompetens som arbetsmarknaden har brist på. Johan Petterson tar sin examen nu i vår och ser fram emot att komma ut på arbetsmarknaden.

Johan Pettersson tar sin examen som VA-projektör nu i vår.

Vad tycker du om utbildningen till VA-projektör?

Utbildningen ger en bred kompetens mot rollen som VA-projektör vilket ger ett försprång in i yrkeslivet.

Vad är det roligaste med utbildningen?

Det roligaste och viktigaste med utbildningen är just LIA-perioderna. Här får man chansen att komma in i yrket och knyta kontakter i branschen under studietiden.

Vad har du fått för intryck av yrkesrollen, att jobba som VA-projektör?

Att jobba som VA-projektör innebär väldigt mycket att vara en problemlösare och att tänka utanför boxen. Det kan innebära en del stillasittande då man till stor del sitter på kontor. Man bör ha intresse för teknik och utveckling av samhället. Då detta är ett brett yrkesområde kan man med rätt vilja avancera mot nya yrkesroller i branschen när man skaffat sig erfarenhet.

 

Vill du veta mer?

Läs mer och ansök här