VA-projektör, Umeå med satellitorter: Gävle, Sundsvall och Östersund.

Yrkeshögskola – program Umeå

Bli det du läser. Gå YH-utbildningen VA-projektör på Folkuniversitetet. Arbetslivet behöver dig!

Ansök nu Öppnas i ett nytt fönster En kvinna i vit skyddshjälm med en karta under armen, hon studerar till VA-projektör på Folkuniversitetet i Umeå
Sista ansökningsdatum
2024-08-02
Utbildningsstart
2024-08-26
Omfattning
400 YH-poäng
Studietakt
Helfart, 2 år
Antal platser
20 platser totalt varav Umeå 10 platser, Sundsvall 3 platser, Östersund 2 platser, Gävle 5 platser.
Antal veckor LIA
24

Efter utbildningen kan du arbeta som

  • VA-projektör
  • VA-konsult
  • VA-konstruktör
  • VA-tekniker
  • VA-ingenjör

Studiemedel

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN.

Arbetsmarknaden

Som VA-projektör är du eftertraktad på arbetsmarknaden och har möjlighet att jobba med spännande projekt och ny teknik både i Sverige och utomlands.

Nya investeringar i infrastrukturen, pensionsavgångar och ändrade upphandlingsvillkor leder till att behovet av VA-projektörer ökar markant. Enligt branschorganisationen Svenskt Vatten måste minst 1 000 personer rekryteras inom den kommande tioårsperioden. Genom att utbilda dig till VA-projektör får du en eftertraktad yrkesprofil och goda möjligheter till anställning hos entreprenörer och konsulter men också hos kommuner. En framtida arbetsgivare kan vara företag som Ramböll, WSP, Tyrens, Sweco, Afry eller Sigma Civil.

Omfattning

400 YH-poäng, 80 veckor fördelade på 56 veckor teori och 24 veckor LIA.

Satellitorter: på plats men samtidigt online

Att läsa på en satellitort innebär att utbildningen är platsbunden till en ort (Umeå) men att det också finns möjlighet att läsa utbildningen på plats på annan ort (Gävle, Sundsvall, Östersund).

Du som väljer att läsa utbildningen i t.ex. Gävle kommer ha ditt klassrum på Folkuniversitetet i Gävle och motsvarande på de andra orterna. Läraren och dina kurskamrater från andra orter finns med via Zoom som alla kopplar upp sig till.

Detta är alltså inte en distansutbildning, eftersom du kommer att delta på lektionerna i realtid tillsammans med din studerandegrupp på orten du läser vid.

Metodik och pedagogik

Under teoriperioderna varvas lektioner, grupparbeten och hemstudier.
Våra lärare är själva yrkesverksamma och därför väl uppdaterade om vad som sker i branschen samt mycket kompetenta såväl praktiskt som pedagogiskt.

Ansökningsförfarande

När du ansöker till denna utbildning med satellitorter kommer du få uppge i din ansökan vilken studieort du föredrar i första, andra, tredje och fjärde hand. Det finns alltså inte en garanti att man hamnar på den orten man valt i första hand om man blir antagen.

Har du frågor?

Kontakta Yrkeshögskola Umeå

Skicka e-post till Yrkeshögskola Umeå yhumea@folkuniversitetet.se