Att bo och leva i Östersund

Östersund och Jämtland vill välkomna dig. Med Storsjön som utgångspunkt kan du finna många smultronställen att njuta av. Här finns det unika livet mellan stad och fjäll. Upptäck staden med shopping, loppmarknader, restauranger och mysiga caféer, hitta lugnet i naturen, vandra och njut av utsikterna eller höj pulsen med cykling och skidåkning. Här finns något för alla.

Campus i Östersund

Campus Östersund (Fotograf: Håkan Wike)

Besök Visit Östersund och Östersunds kommun för att ta del av aktuellt utbud.

Studerande vid våra yrkeshögskoleutbildningar omfattas av Östersundshems bostadsgaranti för studenter.

MittuniversitetetCampus Östersund

Fotograf: Håkan Wike

Gustavsbergsbacken

Mountain Bike nedför Gustavsbergsbacken

Fotograf: William Falk

Stortorget

Stortorget Rail

Fotograf: Robin Svahn

Unga medborgare badar i Surfbukten.Surfbukten, en populär oas vid Frösöbron, via Badhusparken och håller höger. Här kan du bada från brygga, sola i hängstol, testa wakeboard och självklart finns möjlighet att köpa gott och hållbart fika.

Fotograf: Göran Strand