Utbildningens upplägg

Du kommer att få vara med om liveundervisning, workshops, ta del av inspelade föreläsningar samt delta i platsbundna träffar.

Utbildningens upplägg grundar sig på Folkuniversitetets pedagogiska grundsyn. Vi vet att samspelet mellan studerande sinsemellan och mellan kursansvarig är en avgörande faktor för att skapa en god inlärningsmiljö. Därför är det viktigt att du deltar i workshops och andra live-aktiviteter.  

Workshops 

Workshops är en live-aktivitet där du förväntas delta aktivt med både kamera och mikrofon på. Vid dessa aktiviteter får du under ledning av kursansvarig och tillsammans med dina medstuderande, praktisera det du lärt dig i teorin och fördjupa dina kunskaper. 

Platsbundna träffar

De platsbundna träffarna är fyra stycken. Varje träff är två dagar och båda är obligatoriska. Alla träffar äger rum i Linköping. Första tillfället är i samband med uppropet.

Studiegrupper 

I studiegrupper förstärks ditt lärande genom samtal, reflektion och erfarenhetsutbyte. Grupperna består av 4-6 personer som håller kontakt med varandra genom chattgrupper i Teams. I chattgrupperna är det möjligt att jobba i gemensamma dokument och mötas till digitala träffar.  

Kursmaterial 

Det kursmaterial som ska användas under en kurs sätts samman av kursansvarig. Kursmaterialet består av inspelade föreläsningar, hänvisningar till kurslitteratur och andra kunskapskällor som är nödvändiga för att uppnå kursmålen. Allt kursmaterial samlas under respektive kurs på skolplattformen Learnpoint. 

Veckouppgift 

Varje vecka ska du göra en inlämningsuppgift. Ibland ska uppgiften göras individuellt och ibland tillsammans i grupp. En veckouppgift redovisas på olika sätt beroende på uppgiftens karaktär. Ibland kan det vara en skriftlig inlämningsuppgift och ibland redovisar du i form av en inspelning. Veckouppgiften bedöms och betygsätts i två eller tregradig skala. 

Öppet klassrum 

Ett återkommande inslag är Öppet klassrum som är en live-aktivitet. Det är ett forum för klassen, den kursansvarige samt utbildningsledaren. I Öppet klassrum kan du som studerande ställa frågor, få något förklarar en gång till och utbyta erfarenheter med dina medstuderande.  

Kursexamination 

Varje kurs avslutas med någon form av kunskapskontroll. Det kan till exempel vara i form av en större skriftlig inlämningsuppgift, muntlig redovisning, inspelning eller salstentamen. Formen för kunskapskontroll avgörs av kursmålen. 

En kursvecka 

En kursvecka löper från fredag till fredag. Det innebär att allt kursmaterial tillsammans med veckouppgift, publiceras på fredagen veckan innan kommande kursvecka. Inlämning av veckouppgift görs fredagen veckan därpå. LIA-kurserna skiljer sig från detta upplägg. Då ska du istället följa arbetsplatsens tider.  

En kursvecka - grundupplägg 

    • På fredag veckan innan aktuell kursvecka: Allt kursmaterial, inklusive inspelade föreläsningar, samt veckans uppgift publiceras på skolplattformen Learnpoint. Om det inte finns förinspelade föreläsningar kommer de hållas live på fredagar, och spelas in samtidig. Inspelningen publiceras senast kl.17 samma dag. 
    • Tisdag: Öppet klassrum är ett möte på Teams som pågår i en timma. 
    • Onsdag eller torsdag: Workshops på Teams/Zoom som pågår under större delen av dagen. 
    • Fredag: Inlämning av veckouppgift.  

Digitala verktyg 

Vi använder Teams som samarbetsverktyg. Skolplattformen Learnpoint använder vi för att samla allt kursmaterial och för publicering av betyg samt nyheter. Under din studietid får du tillgång till Microsoft 365 och en egen skolmejadress. Zoom kan ibland användas i workshopsamanhang.