Einars elevkår

Einars elevkår läsåret 20/21!

Einar Hansengymnasiets elevkår

Första raden nedifrån höger: Sara 18Na ordförande, Shehenaz 18Nb viceordförande, Lemiess 19S ledamot och Albin 19S Ekonomiansvarig.

Andra raden nedifrån höger: Sara 18S ekonomiansvarig, Ayisha 19S Pr-ansvarig och Mickail 20Na ledamot.

Tredje raden nedifrån höger: Mustafa 20Nb ledamot och Morthada 20Nb ledamot.

Översta raden: Edwin 20S ledamot, Sumeyra 20S ledamot, Reja 20s ledamot,  Batul 19Na ledamot och Mirza 19S ledamot

Det är vi i elevkårsstyrelsen som ser till så att eleverna på Einar Hansengymnasiet får tre roliga minnesvärda år. Vi planerar en Einarmiddag varje höst tillsammans med lärarna, men vi gör mycket mer än bara det. Vi planerar in roliga filmkvällar under Halloween där det bjuds på en massa gott och tar även hand om rosutdelningen på alla hjärtans dag. Just nu jobbar vi med att planera in fler aktiviteter för att våra elever ska kunna ta del av en större gemenskap. 

Varje person i elevkåren har olika uppgifter. De som är ekonomiansvariga tar hand om ekonomin. De har koll på hur mycket pengar vi har, hur mycket vi kan slösa, tar hand om bokföringar, betala fakturor m.m. 

Sedan har vi Pr-ansvarig som jobbar med våra sociala medier och uppdaterar om till exempel nya aktiviteter. En person som samarbetar med Pr-ansvarig är den som är affischansvarig som då fixar våra affischer inför till exempel Einarmiddagen. 

I elevkåren har vi väldigt många som har titeln “Ledamot”, men vi har valt att ha fyra personer som har den titeln i styrelsen. Deras uppgifter är att hoppa in och hjälpa till när det behövs, sedan tar dem upp det som de andra utanför styrelsen vill ta fram. 

Sedan har vi Ordförande och Vice ordförande. Ordförande i elevkåren tar mycket ansvar, gör oftast flera grejer samtidigt och är en gruppledare. Ordförande har som ansvar att se till att alla i elevkåren är delaktiga. Viceordförande har som ansvar att stödja ordföranden och vara “den högra handen”. Om ordförande till exempel inte är på plats så tar vice ordförande hand om styrelsemöten till exempel. Ordförande och Vice ordförande ska jobba tillsammans för att leda styrelsens arbete framåt.