Naturvetenskapliga programmet - inriktning naturvetenskap

Under dina tre år som einarhansare kommer du att vara med om hur vi uppmärksammar nobelprisveckan med gemensamt fokus på vetenskapligt förhållningssätt, experiment och publikationer bakom, kopplat till aktuell undervisning.

Naturvetenskapliga programmet, Einar Hansengymnasiet

När du börjar hos oss lär vi dig hur du lär dig på bästa sätt och du får konkreta studiestrategier om att studera hjärnsmart. Tidigt i årskurs ett introducerar vi ett vetenskapligt arbetssätt genom biologiexkursion och kemilaboration som har en tydlig koppling till programmets naturvetenskapsinriktning.

I årskurs två fördjupar vi oss i biologi genom studiebesök på blodcentralen. Då gör vi även andra studiebesök inom fysiken på MAX IV lab och Strålningsenheten vid Lunds Universitetssjukhus. Vi besöker även naturdagarna vid Lunds universitet. Under det andra året ordnar vi också en spännande och viktig ämnesintegrerad temadag om förintelsens offer. Sist lyssnade vi till Lea Gleitmans minnen av förintelsen.

I årskurs tre bär det av till Stockholm för att besöka riksdagen, Naturhistoriska museet och Nobelmuseet. Vi gör även andra studiebesök på universitet och företag. Vi har i gymnasiearbetet ett samarbete med ”Vetenskapen i skolan” och företag kopplat till dem. Innan du lämnar gymnasiet åker vi till Lunds universitets inspirationsdagar för att lyssna på universitetsföreläsare. Läser du engelska tredje året har du möjlighet att ta ett Cambridgecertifikat.

Ladda ner poängplanen