Om vår skola

Förverkliga dina drömmar på Einar Hansengymnasiet! Einar Hansengymnasiet är en liten skola och det kommer vi alltid att vara. Vi tror nämligen att det är lättare att trivas när alla känner alla.

Läs mer om Einar Hansengymnasiet

Stämningen är familjär och du hittar snabbt nya vänner. Kvitto på att det fungerar får vi dagligen – många väljer att stanna kvar på skolan efter lektionstid för att plugga tillsammans, spela spel eller bara umgås.

Våra lärare brinner för sina ämnen

Alla som undervisar på Einar Hansengymnasiet är välutbildade – flera har även disputerat – och deras stora ämneskunskap gör lektionerna intressanta och varierande. Våra språklärare undervisar i sina modersmål, vilket ger dig och dina klasskompisar en bättre och djupare förståelse för både språk och kultur.

Steget till universitet och högskola är kort

I trean får eleverna som läser Naturvetenskaplig specialisering eller Humanistisk och Samhällsvetenskaplig specialisering möjlighet att diskutera idéer och tankar med forskare från till exempel Lunds Universitet. Kontakten med den akademiska världen är värdefull, och i ett nära och lärorikt samarbete med aktiva forskare blir kunskapen djupare.

Vi har roligt tillsammans 

Många av våra elever som går ut från Einar tycker att vandringen och skidåkningen i årskurs 1 är bland det roligaste de gjort. Vi har även Einarmiddagen, friluftsdagar och studieresor som elever minns med glädje. Det finns en stor gemenskap på skolan, mellan klasser och årskurser och givetvis mellan elever och personal. Elevkåren på skolan anordnar Einarmiddagen, vårfest och lite till och sedan har vi den traditionsenliga trampbåtstävlingen i kanalen vid sommaravslutningen. 

Försäkring för olycksfall under skoltid och till och från skolan

Einar Hansengymnasiet har en kollektiv olycksfallsförsäkring hos Länsförsäkringar. Läs mer om omfattningen här. Vid olycksfall så kontakta mentor, skolans administratör eller rektor. 

Ladda ner vår likabehandlingsplan