Internationell handelslogistiker, Umeå, Distans

Yrkeshögskoleutbildning Umeå

Som internationell handelslogistiker har du en helhetssyn. Att rätt vara finns på rätt plats i rätt tid är en förutsättning för effektiv produktion och försäljning i ett företag. I transportföretag arbetar logistiker med lager- och transportplanering.

Ansök här Öppnas i ett nytt fönster Handelslogistiker Yrkeshögskola Folkuniveristetet Umeå
Sista ansökningsdatum
2021-04-30
Utbildningsstart
2021-09-06
Omfattning
400 YH-poäng
Studietakt
Helfart, Distans
Antal platser
25
Antal veckor LIA
20

Efter utbildningen kan du arbeta som

  • Logistiker för transportplanering
  • Transportlogistiker
  • Speditör
  • Internationell speditör
  • Transportledare/trafikledare
  • Logistiker

Utbildningsstart 2021-09-06

Marknaden

Sverige har en liten hemmamarknad och är väldigt beroende av handel med omvärlden. Transportbranschen ställer höga krav på kundservice och effektiva leveranser och den svenska ekonomin fortsätter att förstärkas. Växande internationell handel och skärpta miljökrav ställer krav på smarta logistiklösningar. Detta leder till en ökad efterfrågan på välutbildade handelslogistiker. E-handeln med varor fortsätter att växa i en rasande takt.

Distansstudier

Denna utbildning är på helfart och har fysiska träffar i Umeå vid 10 tillfällen under utbildningen. Dessa moment är obligatoriska att närvara vid och kan innefatta tentamina, laborationer och/ eller studiebesök. Undervisningen sker på svenska men kurser på engelska förekommer i utbildningen.

Att läsa på distans kan vara ett bra alternativ för dig som vill studera på en Yrkeshögskoleutbildning utan att flytta. Undervisningen sker på olika sätt via vår lärplattform där du hittar allt ditt kursmaterial och pratar med dina studiekamrater och lärare via video, chatt och forum.

LIA utomlands

En fantastisk möjlighet för våra studerande är att de under perioden 2019-2021 ges möjligheten att genomföra sin LIA (Lärande i arbete) i Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Nordirland. Folkuniversitetet har beviljats medel från Erasmus + som möjliggör detta.

Lärande i arbete (LIA)

Under utbildningens tre LIA-perioder (20 veckor) jobbar du i skarpt läge på olika arbetsplatser inom områdena transportekonomi, internationella transporter och logistik. Under LIA-perioderna utvecklar du dina teoretiska kunskaper i praktiken och skapar kontakter som leder till jobb.

Krav på särskilda förkunskaper 

Förutom grundläggande behörighet för yrkeshögskoleutbildning krävs särskild behörighet: 
Godkänt betyg/E i Matematik B/Matematik 2 eller godkänt betyg/E i logistik 1 och logistik 2 eller motsvarande kunskaper
Godkänt betyg/E i Engelska B/Engelska 6 eller motsvarande kunskaper

Blankett reell kompetens

Har du frågor?

Kontakta

Skicka e-post till yhumea@folkuniversitetet.se

Ring på nummer 090-71 14 00