UAS-pilot inom kategorin SPECIFIK, Distans/Ljungbyhed

Yrkeshögskoleutbildning Distans

Bli det du läser. Gå en YH-utbildning till UAS-pilot SPECIFIK på Folkuniversitetet. Arbetslivet behöver dig!

UAS-pilot inom kategorin SPECIFIK, Ljungbyhed, Folkuniversitetet
Sista ansökningsdatum
2023-05-15
Utbildningsstart
2023-08-21
Omfattning
150 yhp
Studietakt
75%, deldistans
Antal platser
Antal veckor LIA
7 veckor på 75%

Efter utbildningen kan du arbeta som

• UAS-pilot inom kategorin SPECIFIK.

Mer om utbildningen

Du kan ansöka från och med den 15 februari 2023.

Studiemedel

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN.

Arbetsmarknad

Att flyga drönare bortom synhåll i enlighet med det nya EU-regelverket öppnar marknaden för tjänster som inte tidigare var möjliga. De nya reglerna är strikta och kräver omfattande utbildning och operatörer med SPECIFIK-tillstånd. Tillstånden kräver i sin tur hög kompetens hos utbildningsanordnare samt operatörer från en auktoriserad drönarskola.

I denna utbildning samarbetar Folkuniversitetet med Trafikflyghögskolan vid Lunds universitet, som är den första auktoriserade drönarskolan i landet.

Den snabba ökningen av UAS-tjänster är början på en transformation av hur olika tjänster i samhället möjliggörs genom kommersiell användning av UAS. Ökningen sker inom ett brett spektrum av branscher, där de största områdena är inspektion, jordbruk, skog, media, bevakning, mätning, blåljus och utbildning.

Utbildningens mål

Efter avslutad utbildning kommer du att kunna ta befälhavaransvar i komplex miljö. Du kommer kunna använda dina kunskaper för att planera och genomföra en riskmedveten och effektiv flygning samt operera enligt lagkrav inom kategorin SPECIFIK. Du kommer kunna planera UAS-uppdrag utifrån kundnytta och lönsamhet, tillämpa hållbara affärsstrategier samt handha försäkrings- och ansvarsfrågor och bildmaterial.

• Affärsmannaskap
  • Flygteori SPECIFIK
  • Flygträning SPECIFIK
  • Introduktion till luftfartsunderhåll
  • Juridik för UAS-operatörer
  • Lärande i arbete (LIA)
  • Mjuk- och hårdvara för UAS
  • Projektarbete

På distans

UAS-pilot inom kategorin SPECIFIK sker på deldistans. Utbildningen bedrivs i huvudsak digitalt genom schemalagda föreläsningar, möten och grupparbeten. Under utbildningen medverkar du vid 6 obligatoriska fysiska träffar på Campus Ljungbyhed.

Kontakta Peter Moritz

Skicka e-post till Peter Moritz peter.moritz@folkuniversitetet.se