Hållbar besöksnäring – fortbildning för entreprenörer, Visby

Yrkeshögskoleutbildning – Kort kurs Gotland

Folkuniversitetet på Gotland erbjuder nu en kort YH-utbildning inom hållbar besöksnäring. Utbildningen riktar sig till verksamma ledare och entreprenörer inom besöksnäringen som vill utveckla sitt ledarskap och hållbarhetsarbete samt stärka sitt varumärke.

Lämna sen ansökan Öppnas i ett nytt fönster Ung kvinna i kavaj skrattar mot kameran.
Sista ansökningsdatum
2022-09-21
Utbildningsstart
2022-10-25
Studietakt
Halvtid under 26 veckor (25 oktober – 22 december 2022 samt 3 januari – 27 april 2023), med reservation för små ändringar i terminstiderna
Antal platser

Välkommen att lämna en sen ansökan!

Vi tar fortfarande emot sena ansökningar till kursstarten i oktober. Välkommen med din ansökan!

Besöksnäringen är en konkurrensutsatt bransch som påverkas mycket av omvärldsfaktorer och i takt med en ökad medvetenhet i samhället om klimatfrågorna ställs ökade krav på företagsledare och entreprenörer att anpassa sin verksamhet. Samtidigt finns det nya affärsmöjligheter för den som kan arbeta proaktivt med hållbarhetsfrågorna samt ta vara på de möjligheter som digitaliseringen och kundernas digitala beteenden medför.

Utbildningens upplägg och innehåll

Utbildningen består av fyra kurser som tillsammans bildar en helhet. Kurserna drivs på halvfart där föreläsningar och träffar sker både fysiskt och digitalt. Kurserna ges på halvfart (50%) under lågsäsong, dvs. från oktober till april med en heldags föreläsning i veckan alternativt två halvdagar. En viktig del i utbildningens upplägg är förankringen i den egna verksamheten, det vill säga att den studerande ska kunna applicera de nya kunskaperna direkt i sin verksamhet. En bärande del i utbildningen är erfarenhetsutbyten och nätverkande företagen emellan.

Utbildningen innehåller följande kurser:

• Hållbar utveckling, 15 yh-poäng
  • Marknadsföring och digitalisering, 15 yh-poäng
  • Ekonomi och redovisning, 15 yh-poäng
  • Hållbart ledarskap, 20 yh-poäng

Grundläggande behörighet för yrkeshögskola.

Yrkeserfarenhet motsvarande minst ett år på heltid inom besöksnäringen, alternativt som egenföretagare.

Läs mer om behörighet

Kontakta Kundservice