Tyska i Berlin

Läs tyska i Berlin, mångmiljonstaden som sedan 1991 åter är Tysklands huvudstad. Genom sitt kulturella och historiska arv är Berlin en av Europas mest besökta metropoler. Upptäck våra språkkurser i tyska i Berlin här.

läs tyska i berlin på språkkurs med internationella skolorna

Berlin är en stad full av kontraster - här möts gammalt och nytt, vackert och fult och preussiskt tyskt och multikulturellt. Här hittar man spår från olika epoker: kunga- och kejsartiden, Weimarrepubliken, naziregimens diktatur, DDR-diktaturen, delningen och Tysklands återförening.

Berlin har ett enormt utbud av affärer, loppmarknader, restauranger, barer och nattklubbar. Nöjeslivet är legendariskt och erbjuder något för alla smaker. Det finns tre operahus, två konserthallar och 35 teatrar och man kan välja och vraka mellan 170 muséer. 

Brandenburger Tor, uppförd 1791 och idag symbol för staden, Kurfürstendamm, avenyn som bildar ett kulturellt centrum i Berlins västra delar, Hakescher Markt, torget i stadens östra delar med sina många restauranger, uteserveringar och evenemang, Alexanderplatz, med sitt ”Weltzeituhr”, Fernsehturm, 368 meter och Tysklands högsta byggnad och Potsdamer Platz, idag Berlins eget Manhattan, är några av de platser som absolut måste upplevas under Berlinbesöket.