Tyska i Tyskland eller Österrike

Lär dig tyska i Tyskland eller Österrike. Med en språkkurs tyska får du en bra merit att konkurrera på arbetsmarknaden med. Tyskland är ett av Sveriges största handelsländer. Se vårt utbud av tyska språkkurser på orter i Tyskland och Österrike här.

Trots detta har antalet som läser språkkurser i tyska minskat drastiskt genom åren. På många tyska företag förväntar man sig att man talar tyska och det är ett stort plus om man är insatt i den tyska affärskulturen. Därför är tyska en bra merit om du vill konkurrera på arbetsmarknaden.

Tyska talas av 120 miljoner människor och är Europas näst största språk (efter ryskan). Att läsa språkkurser i tyska i ett land där det talas ger även inblick i den tyskspråkiga kulturen, mentaliteten och väljer man att bo i värdfamilj får man även prova på vardagslivet i det aktuella landet.

Fördjupa dig i språket på någon av våra orter i Tyskland eller Österrike. Den kontrastrika metropolen Berlin har ett fascinerande förflutet och en levande nutidshistoria med ett stort utbud av restauranger, loppmarknader, nöjesliv, museum och historiska monument som t.ex. Checkpoint Charlie – den gamla gränsövergången mellan Öst- och Västtyskland. Lockas du av Alperna väljer du München eller Wien där du kan njuta av både stadsliv och naturupplevelser, med möjlighet till vandring och skidåkning i de storslagna omgivningarna.

Vy över Berlin med tv-tornet till vänster dit du kan åka på språkkurs i tyska