Boende och resa Wien

Nedan ser du de olika typer av Wien-boenden som vi kan hjälpa till att förmedla genom skolan. De är noga utvalda och kontrollerade av skolan, mycket prisvärda och håller normal standard för Österrike. Men om du har specifika önskemål eller mycket höga krav när det gäller boendet, rekommenderar vi att du väljer hotell av hög standard eller ordnar inkvarteringen på egen hand.

läs mer om boende och resa i wien

Värdfamilj
Enkelrum med frukost 3600 kr/vecka.
Enkelrum med frukost och kvällsmål 4600 kr/vecka.

Skolans studenthotell

Skolans eget lägenhetshotell, Amelia Residence, ligger nära skolan och centrum, ca 10 minuter med lokaltrafiken. Lägenheterna ligger i ett lugnt område nära en tunnelbanestation i en nyrenoverad byggnad i vacker Jugendstil. De rymliga lägenheterna är modernt och trevligt inredda och är utrustade med telefon, radio, TV och gratis wifi.

Enkelrum eller del i dubbelrum i delad studentlägenhet: Dessa lägenheter (enkel eller dubbelrum) på 60-75 kvm delas med andra studenter från skolan. 3-5 studenter delar kök och badrum. Städning 2 ggr/vecka. Pris enkelrum: 3200 kr/vecka.

Studentlägenhet: Egen lägenhet för 1-2 personer på 30-40 kvm med kök och badrum. Pris en person: 5800 kr/vecka. Pris 2 personer: 4100 kr per person och vecka.

Delad lägenhet
Enkel eller dubbelrum i lägenhet med delat kök och badrum med andra studenter från skolan. Städning en gång/vecka. Max 20-40 minuter med lokaltrafiken från skolan. Enkelrum: 2800 kr/vecka.

Obs! Högsäsongstillägg tillkommer med 850 kr/vecka 2/7 - 26/8 för alla typer av boenden.

För hotell som bokas genom oss tillkommer en bokningsavgift på 300 kr. 

Reseinformation
Flyg: Wien
Transfer: Transport till och från flygplatsen kan förbeställas genom oss. Kostnad enkel resa 580 kr.

Gör resan till en upplevelse! Ta tåg istället för flyg till slutdestinationen och gör stopp under vägen. Tips och hjälp med bokning kan du få av tågresebyråer. SJ hjälper också till med att boka tågbiljetter utomlands och kan tipsa om de bästa resvägarna. Du kan även köpa Interrailkort via dem. Läs mer på SJ:s hemsida.