Språkresor för vuxna i Wien

Åk på språkresa för vuxna till Wien och läs tyska. Staden har fin arkitektur och olika byggnadsstilar finns representerade. Kyrkor i romansk, gotisk och barockstil, klassicistiska och moderna byggnadsstilar och inte minst en hel del Jugendstil. Här har vi språkkurser i tyska som passar för vuxna oavsett tidigare erfarenheter.

språkkurs i tyska i Wien

Wien var Europas musikstad och är än idag internationellt känd för sin stora musikscen. Här levde bland andra Mozart, Beethoven, Haydn och Schubert och detta har förstås satt stora avtryck i musikhistoren. På Wiener Konzerthaus kan den musikintresserade avnjuta en konsert med klassisk musik. Slottet Schönbrunn med sin vackra slottspark är väl värt ett besök och likaså Pratern, Wienarnas egen favoritpark. Här finns också ”Riesenrad”, det över 100 år gamla pariserhjulet från vilket du kan se hela Wien.

Naturligtvis måste man gå på en kaférunda och beställa kaffe och tårta – Wien är känt för sin anrika kafékultur. Ta även spårvagnen till Grinzig och gå på vinstugor och prova på österrikiska specialiteter.