Intervju med Alva Winberg

Senast ändrad

Vi ställde tre frågor till Alva Winberg, som går i årskurs tre på Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning Beteende Europa.

Vad gillar du mest med Kungstensgymnasiet och ditt program? 
– Jag tycker att lärarna på KSG är en av de bättre sakerna med skolan. Alla lärare som jag har haft genom åren har varit extremt duktiga och kompetenta inom sina ämnen. De har alltid hittat sätt att göra sina ämnen intressanta och roliga. Jag tycker även att alla lärare är väldigt bra på att se oss elever och våra behov, men också våra åsikter, vilket är ett stort plus enligt mig.  

Vad ser du fram emot detta läsår? 
– Nu i årskurs tre ser jag väldigt mycket fram emot att få åka på utlandspraktik under hösten. Lyckligtvis blir den av i år. Det ska bli superkul att få pröva på att bo utomlands, vilket är helt nytt för mig. Jag ser fram emot att få resa och använda franskan (jag åker till Aix-en-Provence i Frankrike) på ett nytt sätt, som förhoppningsvis ger mig mycket nya kunskaper inom språket. 

Hur ser dina framtidsplaner ut? 
– Efter gymnasiet har jag planer på att plugga vidare, förmodligen inom beteendevetenskap eller inom det estetiska programmet för dans. Om jag tänker längre fram i tiden så är jag intresserad av att eventuellt jobba inom EU. Eftersom jag är en av skolans EU-juniorambassadörer så har jag fått bra grundkunskaper om EU och blivit nyfiken på att jobba inom just EU.