Unik chans att få en inblick i EU!

Senast ändrad

Den 10 december åker 23 elever från Kungstensgymnasiet på studiebesök till Bryssel. Under tre dagar ska de bland annat besöka EU-kommissionen, Europaparlamentet, ministerrådet (Europeiska unionens råd) och Generaldirektoratet för översättning, som översätter alla EU-kommissionens texter till och från EU:s 24 officiella språk.

Kungstensgymnasiets Brysselresenärer

 – Det ska bli väldigt spännande att åka till Bryssel. Det kommer att bli lärorikt med många nya intryck, säger Agnes Nyberg, som går andra året på Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteende.

Henny Sjöberg, som går första året på Sam-beteende instämmer:

– Att få träffa politikerna och se hur de arbetar i parlamentet är det jag ser mest fram emot. Det är en unik chans!

Under första dagen kommer eleverna att besöka Parlamentarium, Europas största parlamentariska besökscenter. Där får de bekanta sig med Europaparlamentets inre och lära sig hur det europeiska samarbetet har kommit till, hur Europaparlamentet fungerar och vad dess ledamöter gör för att hantera vår tids utmaningar.

– Det blir intressant att se att det finns fler vägar in i EU för att jobba där, till exempel med lobbyorganisationer, parlamentet och som översättare. För mig är det andra gången jag åker till Bryssel med skolan, säger Ebba Fagerlund, som går sista året på Ekonomiprogrammet.