Indien 2023

Äntligen har vi kunnat återuppta våra studieresor till Indien. Här nedan följer lite beskrivningar av vad eleverna som åkte i mars/april 2023 gjorde på sin studieresa till södra Indien och delstaten Tamil Nadu.

Indien

Hej! Josefine och Sara här! Nu har vi äntligen blivit hemmastadda här i Indien! Efter en lång resa hit har vi börjat uppleva landet fullt ut. Igår besökte vi en privatskola vid namn Cauvery Global School, som hade elever från förskoleklass fram till klass 12. Vi fick en otrolig välkomstceremoni av alla elever, lärare och rektorn på skolan, där vi bland annat fick sjunga den svenska nationalsången (det var jättepinsamt). Därefter fick vi en rundtur i skolan samt vara med på en lektion, vilket var väldigt intressant då det skiljer sig väldigt mycket från de lektioner som vi vanligtvis har i skolan därhemma. Sedan blev det dags för lunch i matsalen. Efter den goda (men starka) lunchen så fick vi sitta två och två i grupper med eleverna, där kunde eleverna ställa frågor till oss och vi kunde göra detsamma, efter en stund med mycket frågor och skratt så togs det gruppfoton och därefter det så åkte vi hem. På kvällen vart det buss in till stan där vi gick till ett tempel, 409 trappor gick vi upp för att vara exakt. Sedan blev det lite kvällsmarknad innan hemgång.

Dag 3 så ringde klockan 06.00, vilket inte var så populärt bland många. Redan 07:45 åkte vi mot Government Hr Sec School, Sirugambur där vi välkomnades av en dundrande välkomstcermoni. Ceremonin följdes av en massa dans och show där bland annat Karin med fler fick visa sina dans-skills. Sedan efter några timmar blev det dags för lunch. Denna lunch var något nytt för en del av oss, maten åts på ett bananblad (bild finns). Efter lunchen fick vi chansen att vara med på en engelskalektion och därefter fick vi se en väldigt spännande match i kabaddi. Därefter kom vi hem och fick vila, vissa badade, sedan kom ett tvillingpar som är experter inom spelling och hade en presentation!

Indien 2023


Här kommer en liten sammanfattning av den sista delen av Indienresan. Se mer i höjdpunkter på stories.

Efter några intensiva inledande dagar med flera skolbesök gjorde vi en stadsrundtur där vi började med besök på morgonmarknaden och avslutade med besök på tempelområdet Sri Rangam där flera blev välsignade för ett långt och lyckligt liv.

En dag besökte vi ett center för blinda kvinnor där de får lära sig olika yrken för att kunna försörja sig själva, bland annat att sy och väva, baka och göra väskor. Eftermiddagen den dagen spenderades på ett barnhem för hiv-smittade barn. Barnen har inga släktingar som vill ta hand om dem då stigmat kring hiv fortfarande är stort i Indien. På barnhemmet får de bra stöd med bromsmediciner och utbildning.

Vi har också hunnit med att gå på promenad på landsbygden, måla en skola och också fått äran att träffa inte mindre än två olika högt uppsatta polischefer: Trichys kvinnliga polischef och sen även polischefen för hela delstaten (som är chef över 150 000 poliser!).De sista dagarna spenderade vi i Chennai (tidigare Madras) med besök hos polischefen och sen också lite ledig tid vid havet i Mahabalipuram.

Resan har varit mycket lyckad och lärorik!

För att läse mer om indienresan 2023 och se fler bilder, besök gärna skolans instagram!