Välja skola

Vill du gå i en gymnasieskola som är stor nog att rymma världen och liten nog för att du ska bli sedd för den du är? På Internationella gymnasiet möter du världen i klassrummet och klassrummet i världen. Vår skola är en plats där vi bryr oss, utmanar dig och vill skapa skillnad.

När du väljer till gymnasiet kan du på ett helt annat sätt än i grundskolan, välja något som verkligen intresserar dig och som du tycker är kul. Internationella gymnasiet erbjuder det samhällvetenskapliga programmet med inriktning beteende och samhällsvetenskap. Programmet är högskoleförberedande och öppnar många dörrar om du vill läsa vidare på universitetet efter gymnasiet.

Vi utmanar dig

Vårt fokus är tydligt: Vi ställer krav och vi utmanar dig. Vi vill se dig ta några rejäla kliv i din utveckling under din tid här på Internationella. Framförallt vill vi ge dig en inspirerande resa mot nya mål i livet. Vilka de än kan vara.

Du har ditt sätt att lära dig på

Här på Internationella blir du som är elev sedd, inte i första hand som elev, utan som människa. Vi vill se dig utvecklas. Du har ditt sätt att lära dig på, och det vill vi lära oss. Utifrån din bakgrund, dina erfarenheter och de mål du ser för ditt liv, bygger vi undervisningen.

Kom och hälsa på!

Det bästa sättet att lära känna Internationella är att komma på besök och träffa oss. Under läsåret har vi minst två öppna hus. Självklart går det bra att komma på andra tider, men då är det bra att du kontaktar oss i förväg.