Liten lokal skola, stort internationellt hjärta

Här i centrala Uppsala möter du en liten trygg skola med en accepterande studiemiljö och engagerade lärare. Vi är inte fler än att alla kan lära känna varandra. Det gör att du blir sedd. Både av lärare och av elever. Och blir man sedd har man större möjligheter att verkligen lyckas med sina studier.

Elev från Internationella på studieresa i Indien

Vår skola kanske inte är så stor, men vårt internationella hjärta är desto större. Vi arbetar mycket med kommunikation och kulturell förståelse, både i det vanliga skolarbetet och i våra ämnesövergripande teman. Många av våra lärare kommer från olika delar av världen och ofta har de undervisningsspråket som modersmål. 

Res sedan ut i världen och lär dig mer!

Vi tycker att du redan under din gymnasietid ska få möjlighet att komma ut i världen. Oavsett vart du åker kommer du att förbereda din resa mycket noggrant på alla möjliga sätt. Finansieringen av resan försöker vi så långt det är möjligt att ordna inom skolans ramar.

Internationella gymnasiets samlingsplats.

Vi träffas på Internationella torget

Lokalerna i skolan är fräscha, ljusa och funktionella. Vi har bland annat en aula, ett torg med sköna sittplatser, små grupprum och stora klassrum. Ditt skåp står i närheten. Nya elever har oftast inga problem att finna sig tillrätta och hitta ett eget hörn av skolan för studier eller samvaro.

Med universitetet i blodet

Internationella gymnasiet i Uppsala är nästan som en vanlig skola. Men bara nästan. Vi är en friskola öppen för alla, avgiftsfri och naturligtvis godkänd av Skolverket. Vi har samma läroplan och krav som den offentliga skolan. Men det som skiljer oss från andra skolor, är att vi har ett starkt släktskap med universitetet. 

Drivs av Folkuniversitetet

Huvudman för Internationella gymnasiet är Folkuniversitetet, ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning över hela landet. Det är grundat av de fem stiftelserna Kursverksamheterna vid Göteborgs, Lunds, Stockholms, Umeå och Uppsala universitet. 

Läsåret 2021-2022 fyllde vi 20 år!

Internationella gymnasiet är partipolitiskt och religiöst obundet och helt fritt från vinstintresse. Det eventuella ekonomiska överskottet går till att vidareutveckla verksamheten. Läsåret 2021-2022 fyllde vi 20 år, viket gör oss till en av Uppsalas äldsta friskolor.