Alva Friman HUM15

Vår alumn Alva Friman berättar här om sin tid på gymnasiet och därefter.

alva

Jag tog studenten sommaren 2018 och började strax därefter läsa en kurs i konstvetenskap vid Uppsala Universitet. Jag valde den kursen tack vare intresset jag fick för konst och kultur via kurser jag läst under min gymnasietid. Sedan valde jag att söka mig till ett program, och då fick det bli ämneslärarprogrammet med inriktning svenska. Jag bor numera i Umeå och är snart klar med min andra termin!

Det jag lärde mig på Internationella har jag haft stor nytta av måste jag säga. Eftersom jag fick läsa mycket konst och kultur men även mycket svenska så har det gett mig enorm inspiration till vilken slags framtid jag själv vill ha yrkesmässigt. Just det faktum att när man läser HUM läser man inte bara svenska 1,2,3 utan det tillkommer två kurser som heter litteratur och skrivande, så det är väldigt givande med en fördjupning inom något som är intressant (och viktigt!).

Det bästa med skolan var lärarna, alla dagar i veckan. Det är en stor fördel att det är en liten skola för det märks att lärarna har tid att lära känna alla sina elever. Man blir verkligen sedd. Jag skulle själv inte bli lärare idag om det inte vore för den fantastiska lärarstyrkan som finns på Internationella.

Gör så mycket du kan under lektionstid! Det är mitt starkaste tips, då slipper man ta med sig arbete hem och det finns mer tid till annat som också är viktigt. Tänk på att lärarna, SYV och kurator finns där för dig, så var inte rädd att vända dig dit om du behöver, det kan vara skönt att veta! Samt, Helena bakar otroliga kakor, bjud henne någon gång så kanske hon bjuder tillbaks.

Alva Friman