Elever på Internationella berättar

Gymnasietiden präglar oss på många sätt. Vi får nya vänner, ny kunskap och lärarkontakter som betyder mycket för oss hela livet. Många av våra gamla elever kommer på besök för att berätta vad som hänt sen sist. Det tycker vi om! Läs mer om vad några av våra tidigare elever gör idag.

Nina Carlved tog studenten juni 2021 och berättar här hur det var inför studenten och den sista tiden på gymnasiet.

Hej Nina! Snart är det dags för studenten. Hur känns det att du tar examen under en period där undervisningen skett växelvis på distans?

Det känns trist att vi missar så mycket som gör skolan till vad den är. Vi missade vår Indienresa, Saco-mässan och de utflykter som de som läser samtida kulturuttryck gör. Samtidigt är det speciellt att få ta studenten i år då det verkligen är annorlunda, hur tråkigt det än är att allt blir inställt så har vi fått vara med om saker vi kommer minnas resten av livet. Distansstudier har inte varit ett stort hinder för mig men självklart är man helst i skolan där man får träffa de man tycker om.

Berätta hur en vanlig skoldag kan se ut när du studerar hemifrån eller är i skolan.

Vi som går den humanistiska linjen har många spännande kurser, oftast med vår fantastiska lärare Helena. De lektionerna brukar vara väldigt roliga och eftersom att vi har de ämnena så ofta brukar resten av dagen bli kul också. På skolan är vi små klasser och alla kommer varandra nära vilket gör grupp arbeten och disskusioner bra. Alla lärare är fantastiska och ser till så att vi klarar oss både på distans men också på plats. Dagarnas längd varierar beroende på vilka språk och individuella kurser man valt men oftast har man sovmorgon någon dag i veckan.

Varför valde du att studera på Internationella gymnasiet?

Jag valde skolan dels för att den var liten och personlig men också på grund av det fina bemötandet jag fick på öppet hus. Resorna var också en stor anledning men att de blev inställda för oss treor har aldrig gjort att jag ångrat mitt beslut. Mellan årskurs 1 och 2 var jag som utbytesstudent i Tyskland och mitt språkintresse gjorde att skolan passade utmärkt.

Något du alltid kommer bära med dig från din tid på Internationella gymnasiet?

Alla fina lärare. De är verkligen fantastiska.

Några planer efter studenten?

Efter studenten ska jag jobba några månader för att ta en liten paus från plugget. I november ska jag flytta till Valencia i Spanien och läsa ämneslärarprogrammet på distans, något som ska bli superspännande. Just nu kan jag ingen spanska men som jag lärt mig under gymnasietiden löser sig allt så småning om. Hur länge jag stannar i Spanien vet jag inte, det får bli så länge jag vill helt enkelt.

Var ser du dig själv om 5 år?

Om fem år pluggar jag nog fortfarande men för hoppningsvis lever jag livet och mår bra någonstans i världen.

Berätta om ett fint minne från studietiden.

Vi har fått se så mycket av vår omvärld både bokstavligt och i det material vi använder i skolan. Vi har åkt på utflykter, gått på teater och haft föreläsare. Samtidigt har vi läst litteratur och studerat konst från ett globalt perspektiv. På Internationella gymnasiet möter man verkligen hela världen, inte bara Europa och Sverige.